Femårig flicka hittad död

NYHETER

Samantha kidnappades inför vännens ögon

5-åriga Samantha Runnion blev kidnappad från sitt hem i Stanton, Kalifornien. Sedan dess har polisen frenetiskt letat efter den lilla flickan. Sökandet efter flickan fick idag sitt tragiska slut.

Foto: Samantha, 5, fördes bort.

En barnkropp hittades bredvid en väg väster om Lake Elsinore. Det är ännu för tidigt att säkert säga att det är Samantha Runnion som hittats men åldern på barnet stämmer och polisen tror att det är hon.

- Hennes familj hoppas och ber, som vi alla gör, att det inte ska vara Samantha, sade polisen Michael Carona.

Hittades av två hängflygare

Det var två hängflygare i trakten som fick syn på kroppen. Vid tretiden på eftermiddagen stod de två männen på en startplats för hängflyg och såg då flickan som låg i terrängen ovanför Ortega Highway som är en bergsväg genom en nationalpark.

- Man kunde se kroppen för den var inte gömd. Det är uppenbart att personen som lämnade kroppen där ville att den skulle hittas, sade en polis till Los Angels Times.

Polisen letar nu i området efter däckspår och annan bevisning. Mördaren ska ha lämnat spår efter sig.

- Vi är väldigt säkra på att vi kommer att få fast den här killen, sade George Jaramillo som är polisassistent i Orange County.

Kidnappades inför kamratens ögon

Samantha Runnion kidnappades före klockan sju på måndagskvällen. Hon lekte med sin femåriga kamrat Sarah på en låg mur i bostadsområdet i Stanton. Sarah blev alltså vittne till händelsen och har gett polisen information. Polisen har dock haft svårt att hantera uppgifterna då de inte har kunnat bedöma hur stor vikt de kan lägga vid en femårings vittnesmål.

Sarah sade sedan att en man i en ljusgrön bil hade kört förbi dem sakta och sedan vänt och kommit tillbaka och parkerat. En man ska ha klivit ut och gått fram till flickorna.

- Den dumme killen sade” har du sett en liten chihuahua?", sade Sarah.

Skrek när hon fördes bort

Samantha frågade mannen hur stor hunden var och böjt sig ned och exemplifierat med handen. Då ska mannen ha lyft upp Samantha under armarna och burit iväg den skrikande flickan till sin bil och kört iväg.

Sarah sprang tillbaka till sitt hem och berättade för sin mamma. Båda begav sig sedan till Samanthas hem där hennes mormor var hemma. Polisen larmades och kom inom fem minuter men då var redan mannen borta och med honom Samantha.

Nu går polisen systematiskt igenom register över gröna bilar av märket Honda och har även larmat gränsvakterna.

Polisen undersöker även området som Samantha bodde i. Eftersom inte alla har tillträde till området är det konstigt att kidnapparen kan ha kommit in.

Det finns säkerhetskameror i området som kan ha fångat förövaren på bild.

Belöning för information

På tisdagen – innan flickans kropp påträffades – pratade polisen med Samantha Runnions far Derek Jackson för att förvissa sig om att det inte rörde sig om en vårdnadstvist.

Flickans mamma Erin Runnion, 27, pratade direkt med sin lilla flicka när hon intervjuades på TV:

- Samantha, om du ser oss nu, älskling, så vill jag säga att jag älskar dig. Du är en så duktig flicka och så smart.

Hon riktade sig även till kidnapparen.

- Vi vill inte ha hämnd. Vi vill bara ha vår lilla flicka tillbaka.

En belöning har ufästs till den som kan hjälpa polisen med information som kan leda till att man får fast förövaren. Totalt 60 000 dollar i belöning får den som kan tipsa.

Polisen hoppas på att vittnen ska höra av sig som kanske känner igen mannen.

Susanna Vidlund