USA: Kraftiga protester mot poliser

NYHETER

Krav på fängelse för misshandel av 16-årige Donovan Jackson

En grupp demonstranter tågade på fredagen mot polisstationen i förorten Inglewood i Los Angeles. De krävde fängelse för polismannen Jeremy Morse som på en videofilm setts misshandla 16-åringen Donovan Jackson.

Demonstranterna samlades utanför polisstationen i Inglewood. Där krävde de att polismännen inblandade i misshandeln av Donovan Jackson ska stängas av från sina jobb utan lön.

Bland dem som protesterade mot behandlingen av 16-åringen fanns Martin Luther King III.

- Vi vill inte att de här polismännen ska sättas på undantag. Vi vill att de ska sparkas omedelbart, ropade han till demonstranterna.

Stoppades på bensinstation

Demonstranterna svarade med att vifta med flaggor med texten ”Protestera mot rasistiska polisattacker”.

Misshandeln av Donovan Jackson föregicks enligt CNN av att hans pappa stoppades av poliserna på en bensinstation. Skattemärket på hans bil var för gammalt och hans körkort var indraget.

På en amatörvideo, filmad av Mitchell Crooks, ser man hur sonen Donovan Jackson slängs upp på motorhuven på bilen och misshandlas av en av polismännen.

Avstängd från arbetet

Enligt den utpekade polisen, Jeremy Morse, ska han ha slagit till Donovan eftersom denne försökte ta honom i skrevet.

Just nu är polismannen Jeremy Morse avstängd från sitt arbete i väntan på utredning.

Borgmästaren i staden Inglewood har uttryckt sin tilltro till Polismyndigheten på orten. Men han säger samtidigt till CNN att han är säker på att det finns svarta får inom myndigheten.

- Det vi såg på videobandet kan inte och kommer inte att tolereras i Inglewood, säger han.

Frida Johansson