Flygplan störtade nära Moskva

NYHETER

Ryskt plan störtade strax efter start i dag

Ett ryskt flygplan störtade direkt efter starten från Moskva på söndagen.

Ombord fanns 16 besättningsmedlemmar. Två av dem ska ha överlevt olyckan.

Två svampplockare uppges ha dödats när det stora flygplanet kraschade i skogen.

Foto: Vrakdelar från det plan som störtade nära Moskva på söndagen.

Planet, ett ryskbyggd Il-86, används både som passagerar- och transportplan i Ryssland . Det startade från flygplatsen Sjeremetjevo utanför Moskva.

Det ryska säkerhetsministeriet har bekräftat olyckan. Talesmannen Vasily Nayuk säger, enligt AP, att en kropp redan har återfunnits och att man nu söker det andra besättningsmedlemmarna.

Det är ännu oklart, men enligt en första rapport ska 16 människor funnits ombord däribland fyra i cockpit, tio lediga besättningsmedlemmar och två tekniker.

Två flygvärdinnor uppges ha överlevt kraschen. För en av dem är tillståndet kritiskt, säger flygplatschefen Sergei Belayev. Den andra flygvärdinnan, Arina Vinogradova, klarade sig otroligt nog med en skadad hand och blåmärken. Hon chockades, men kunde själv sitta upp i sjukhussängen. Hennes doktor Dmitry Fedorovsky säger till rysk tv att hon troligtvis klarade sig eftersom hon satt i planets bakparti.

Två svampplockare ska ha kommit i vägen när det stora flygplanet kraschade i skogen. De dödades uppger den ryska nyhetsbyrån Interfax, som citerar representanter för den lokala räddningstjänsten, enligt AFP.

Planet var på väg från Moskva till sin hembasen St. Petersburg, efter ett par dagar på resa. Olyckan kunde ha slutat i en betydligt värre katastrof – planet slog så när ned på en stor motorväg.

Dmitrov-motorvägen var full med Moskvabor på väg hem från en varm helg på landet. Planet kraschade i stället i ett skogsområde precis vid sidan av vägen.

Flygplanskroppen bröts itu och rök steg långt efter kraschen upp från vraket. Polisen har spärrat av området kring planet och dussintals ambulanser togs till platsen.

Planet tillhör Pulkovsky airlines, ett bolag som flyger mellan de två ryska städerna.

Mattias Lundell