Sjukhusmördare trodde han fått chip inopererat

avMikael Hellmyrs

Publicerad:
Uppdaterad:

Återvände till sjukhuset och sköt tre

Foto: Wade Payne

Mannen trodde att läkaren opererat in spårningschip under blindtarmsoperationen.

Därför återvände han till sjukhuset – och dödade en kvinna och skottskadade två andra.

Abdo Ibssa var arg på den läkare som 2001 utförde en blindtarmsoperation på honom vid ett sjukhus i Knoxville, Tennessee. Abdo Ibssa tog sig i går till Parkwest Medical Center i en taxi. När han kom fram frågade bad han chauffören vänta kvar i bilen och började sedan leta efter den läkare som utfört blindtarmsoperationen.

Sköt tre kvinnor

Abdo Ibssa gick till ett sjukhusområde där patienter skrivs ut. Enligt amerikanska medier öppnade Abdo Ibssa plötsligt eld mot tre kvinnor, anställda vid sjukhuset. En av kvinnorna dog och de övriga två skadades. Efter skotten tog Abdo Ibssa sitt eget liv.

– Jag hörde fem pistolskott i snabb följd och sedan ett till och ett till. Jag såg hur folk sprang från sjukhuset, säger vittnet Charles Billingsley, enligt AP.

Psyksjuk

I Abdo Ibssas lägenhet påträffade polisen anteckningar. I dessa framkom att Ibssa, svårt psyksjuk och beroende av starka mediciner, var övertygad om att doktorn hade implanterat ett chip som används för att spåra patientens rörelser i honom under blindtarmsoperationen 2001. Polisen fann också en mobiltelefon, två bärbara datorer, en påse med marijuana och en bok med titeln ”The Official CIA Manual of Trickery and Deception”.

Publicerad: