13 års fängelse för dubbelmordet i Hovs hallar

NYHETER

Med hjälp av en sten slog Joakim Ericsson, 25, ihjäl Sölve Svensson, 64, och Irene Saldert, 58, i Hovs Hallar. Sedan styckade han deras kroppar och sänkte ner dem i en sjö.
I dag dömdes han till 13 års fängelse för mord, dråp och brott mot griftefriden.

Åklagarsidan hade yrkat på livstids fängelse eller rättspsykiatrisk vård i den uppmärksammade rättegången för dubbelmordet i Hovs Hallar. Detta för att gärningarna ska ha varit särskilt hänsynslösa och paret ska ha saknat möjlighet att försvara sig.

Kände sig attackerad

Men försvaret framhöll att han under tiden för morden inte förstod sina handlingar. Och under förhandlingarna i Helsingborgs tingsrätt menade Joakim Ericsson att han känt sig attackerad av Sölve Svensson och att "sinnet rann över".

Men han valde att inte kommentera själva styckningen av kropparna. Istället pratade han hellre om rädslan för att åka fast.

Attackerade med en sten

I dag dömdes Joakim Ericsson i Helsingborgs tingsrätt för mord, dråp och brott mot griftefriden. Tingsrätten skriver i sin dom att man kunnat bevisa att Joakim Ericsson tagit Sölve Svenssons och Irene Salderts liv någon gång mellan den 11 och 12 januari 2007 genom att slå en sten mot deras huvuden. Men i fallet med Sölve Svensson gick man på försvarssidans linje och gjorde bedömningen att Joakim Ericsson hamnat i en hastigt uppkommen situation, därför blir brottsrubriceringen i det fallet dråp.