Nyheter

Reinfeldt: ”Bör vara försiktig”

NYHETER

Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att man bör vara försiktig med att lyssna på anklagelser om valfusk som ännu inte bekräftats.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Foto: Scanpix

– Det är nomineringstider i politiska partier. 25 års erfarenhet har lärt mig att det är tider av rykten och påståenden som ibland, har det visat sig, kan stämma. Då ska saker rättas till. Men ibland är de uttryck för en konkurrens och ett misstänkliggörande som tyvärr är en avigsida i det politiska livet, men som man måste hålla isär från om det är verkliga regelbrott vi pratar om, sade Reinfeldt till TT vid ett besök i Borås på måndagen.

– Det viktiga är att vi visar att vi reagerar på regelbrott. Det enskilda fall där det har belagts, har ju fått till konsekvens att den personen dragit sig tillbaka.

Reinfeldt vill inte svara på hur allmänhetens förtroende för hans parti skulle påverkas, om det visar sig att alla de uppgifter som nu framkommit om valfusk i stort sett visar sig stämma.

– Bevisat fusk måste leda till konsekvenser. Problemet är bara att en del av detta springer iväg nu, utan att vi konstaterat att det är så. Det finns en risk att man pekar finger åt människor som gjort precis det vi allmänt försöker uppmuntra. De har värvat andra människor, och fått människor att rösta på dem i provval. Det ska inte misstänkliggöras, om det inte kan beläggas att det gjorts regelbrott, sade Fredrik Reinfeldt.

Vet du mer? Har du information? Tipsa Aftonbladet!

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter