Ferrari voltade i 250 km

NYHETER

Här är resultatet av kraschen

Föraren i Ferrarin blåste fram i 250 knyck – då small framdäcket. Bilen voltade tio varv och fattade eld.

Mirakulöst nog kravlade sig två män ur vraket – oskadda.

– Föraren var mest omtumlad, säger Stefan Bernström, eventansvarig.

Vid 14-tiden drog den danska föraren på sig en brandsäker skyddsdräkt, hjälm och handskar och satte sig sedan bakom ratten till en Ferrari 360 Modena. En passagerare gjorde honom sällskap i muskelpaketet som skulle köra runt Anderstorps motorbana. Båda var laddade när de spände på sig sexpunktsbältena.

Däcket exploderade

När Ferrarin kommit upp i ca 250 kilometer i timmen på en raka var olyckan framme. I slutet på den långa rakan exploderade däcket på ena framhjulet och föraren förlorade kontrollen. Ferrarin sladdade av racerbanan, voltade och började brinna. Stefan Bernström, eventansvarig vid Anderstorp, blev tillsammans med många andra vittne till den våldsamma kraschen.

Voltade tiotal varv

– Ferrarin voltade ett tiotal varv innan den stannade och började att brinna. Det rann ut bensin men både föraren och passageraren tog sig själva ut ur bilen som det bara var skrot kvar av, säger Stefan Bernström.

Otroligt nog skadades ingen allvarligt.

– Föraren fick lite ont i ryggen, men han var mest omskakad när ambulanspersonalen anlände och hjälpte honom till sjukhuset för kontroll.

Det hela inträffade under ett arrangemang som ett danskt företag anordnat genom att hyra racerbanan för en dag. Köpare av omkring 20 Ferraribilar hade bjudits in till festen för att testa sina dyrgripar.

Ferrarin som totalförstördes kostade runt två-tre miljoner kronor.

– Det är mycket pengar och bilen står här som en sorglig symbol nu. Det är tråkigt att det ska behöva hända. Men samtidigt får man vara glad att det gick så pass bra, säger Stefan Bernström.