KD backar men alliansen i ledning

Av: Titti Jersler

Publicerad:
Uppdaterad:

De fyra allianspartierna har fortsatt stöd av väljarna och leder över de rödgröna med 4,6 procentenheter, enligt Novus Opinions senaste mätning.

Inom alliansen ökar alla partier något, förutom Kristdemokraterna som backar med 1,2 procentenheter jämfört med förra veckans Novus-mätning. Totalt får allianspartierna 49 procent, en marginell ökning från 48,9 procent.

I den rödgröna oppositionen ligger Socialdemokraterna kvar på samma resultat som förra veckan – 30,3 procent. Miljöpartiet och Vänsterpartiet ligger också stabilt och tappar vardera bara 0,1 procentenheter. Det totala stödet för de rödgröna partierna är 44,4 procent.

SD på 4,7 procent

Sverigedemokraterna ligger fortsatt på 4,7 procent, samma resultat som förra veckans mätning.

"Båda blocken gör vad de kan för att den politiska debatten ska föras på den egna hemmaplanen. Med dagens valmanifest från oppositionen hoppas de rödgröna flytta mer fokus till kvaliteten i välfärden och till frågor om rättvisa. Alliansen vill samtidigt att diskussionen ska handla om jobb, skatter och ekonomi", skriver Novus Opinion i en kommentar till väljarbarometern.

Skillnaden mellan blocken är statistiskt säkerställd. Novus väljarbarometer är gjord på uppdrag av TV4 Nyheterna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN