Nyheter

Piloten missade banan – 43 döda

Av: 

Johanna Klaasen

NYHETER

Flygplanet klövs i två delar

Räddningspersonal söker igenom de rykande vrakdelarna.
Räddningspersonal söker igenom de rykande vrakdelarna.

Kraschen var oundviklig när piloten missade landningsbanan.

Planet klövs i två delar och började brinna.

Minst 43 personer dog och flera skadades.

Olyckan beskrivs som den värsta på flera år i Kina.

Planet, ett Embraer E-190, hade lyft från den kinesiska staden Harbin en timme tidigare. När det skulle landa vid den lilla flygplatsen i Yichun i nordöstra Kina vid 22-tiden i går kväll missade piloten landningsbanan. Planet slog i marken med sådan kraft att det klövs i två delar och fattade eld.

53 till sjukhus

Enligt flygbolaget Henan Airlines fanns totalt 91 personer ombord, varav fem ska ha varit besättningsmedlemmar. Räddningspersonalen hittade 43 döda kroppar. De övriga 53 passagerarna fördes till sjukhus med brännskador, skärsår och benbrott. För de flesta av de skadade var tillståndet stabilt, medan tre var allvarligt skadade, enligt statlig tv.

Minister reste dit

Kraschen beskrivs som den värsta på flera år i landet och landets vice premiärminister Zhang Dejianghar begav sig genast till Yichun.

Kina har de senaste åren lyckats hålla nere antalet allvarliga flygolyckor, trots att man expanderar flygnätet till avlägsna trakter för att stimulera den växande ekonomin, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Senast en allvarlig olycka inträffade var 2004 då över 50 personer dog efter att ett flygplan kraschade i en frusen sjö i inre Mongoliet.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: