Fruktansvärda upptäckten i USA: 11 vanvårdade barn i skjul

avMalin Nilsson

NYHETER

Bland lastpallar, däck och laddade vapen har elva vanvårdade barn hittats i New Mexico, USA.

Polisen upptäckte barnen i samband med en husrannsakan i jakt efter en misstänkt kidnappare.

”De såg ut som flyktingar från tredje världen utan mat eller färskt vatten,” säger sheriffen Jerry Hogrefe som hittade barnen.

Två män och tre kvinnor misstänks för barnmisshandel sedan elva utmärglade barn hittats i New Mexico, USA.

Barnen hittades i fredags i samband med sökandet efter Siraj Ibn Wahhaj, som misstänks för att ha kidnappat sin son i Georgia i december, skriver ABC News.

1 av 8 | Foto: HANDOUT / TAOS COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Här hittades de 11 barnen utmärglade och smutsiga.

Sökte kidnappare

Den fyraårige sonen lider av hypoxisk-ischemisk-encefalopati (HIE), har en hjärnskada och ska vara rörelsehindrad. Wahhaj är huvudmisstänkt för kidnappningen då han ska vara övertygad om att pojken är ”besatt av djävulen” och tror att pojken är i behov av exorcism.

Utredare från Clayton County såväl som FBI har sökt mannen i flera månader och efter att Jerry Hogrefe, sheriff i Taos County, fattat misstankar mot ett provisoriskt läger i Amalia, nära gränsen till Colorado, utfärdades en husrannsakansorder.

Inte ätit på flera dagar

Fredagen 3 augusti hittades elva barn i åldrarna ett till femton år i en halvt nedgrävd husvagn, omringade av bildäck, lastpallar och laddade vapen.

Barnen beskrivs som utmärglade och smutsiga, haft trasiga kläder och saknat skor. Myndigheterna tror att barnen inte har fått äta på flera dagar och i hemmet fanns bara några potatisar och en låda med ris.

”De såg ut som flyktingar från tredje världen utan mat eller färskt vatten, inga skor och rent av smutsiga trasor till kläder” sa sheriff Jerry Hogrefe under söndagens presskonferens, enligt NBC News.

Fyraåringen fortfarande försvunnen

I lägret återfanns även de fem vuxna som nu åtalas för elva fall av barnmisshandel av tredje graden. Förutom Siraj Wahhaj uppges de åtalade vara Lucas Morton, Subhanah Amatullah Wahhaj, Hujrah Wahhaj och Jany Leveille varav de tre kvinnorna som tros vara mödrar till barnen.

Den fyraårige sonen ska inte ha varit bland de hittade barnen och enligt polisen fortgår letandet efter pojken med förhoppningar om ett positivt resultat.

Myndigheter har satt de elva barnen i säkerhet.

Dagens tre rubriker 7 augusti 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

New Mexico

USA

Brott