Donald Trump

Nya anklagelsen mot Trump: ”Kallade sonen efterbliven”

Av: 

Hans Österman

NYHETER

Trump kallade sin son ”efterbliven” – och allt finns på film.

Det påstod komikern Tom Arnold när han var gäst i Jimmy Kimmels talkshow på ABC.

Nu kräver han att han det oredigerade materialet från Trumps dokusåpa ”The Apprentice” ska släppas.

Maktens korridorer i Washington kokar av oro efter att den sparkade Trump-medarbetaren Omarosa Manigault Newman, 44, i helgen släppte inspelningar från Vita huset.

Hon var tidigare med i ”The Apprentice” och avskedades från Vita huset i december. Just nu marknadsför hon en bok där hon anklagar Donald Trump för rasism och säger att det finns inspelningar där han använder n-ordet i råmaterialet till dokusåpan.

De senaste dagarna har ordkriget mellan Newman och Vita huset rasat inför öppen ridå – inte minst genom Donalds Trumps twittrande.

Tom Arnolds framträdande hos Jimmy Kimmel lär inte lugna läget. Han säger att han ”absolut” har sett bandet där Trump använder n-ordet under inspelningarna av ”The Apprentice”. Enligt Tom Arnold är det hopklippta sekvenser som internt går under benämningen ”The n-word tape”.

– Han säger n-ordet, han kallar Eric för ”efterbliven”. Jag har gått igenom det.

Hans son Eric? frågar Jimmy Kimmel.

– Ja.

Tom Arnold säger att ”The Apprentice”-skaparen Mark Burnett har hotat honom att hålla tyst om inspelningarna.

– Mark Burnett sa: Prata inte om det för jag är den mäktigaste mannen i show business och Donald Trump är min bästa vän.

Tom Arnold kräver att oredigerat material släpps

Tom Arnold, som varit gift med tv-personligheten och Trump-supportern Roseanne Barr, marknadsför just nu sin nya tv-show ”Jakten på Trump-banden” som har premiär i höst.

Han påstår att han har kommit över okända inspelningar som liknar de som avslöjades av Washington Post under valrörelsen 2016 där Trump uttrycker sig sexistiskt och förnedrande om kvinnor.

Nu kräver Tom Arnold att Mark Burnett och filmbolaget MGM Studio släpper de oredigerade banden från ”The Apprentice”-inspelningarna ”så att amerikanerna får se hur Trump verkligen var”.

– Han är inkompetent, han är rasist, han begår sexövergrepp mot folk. De klipper ner det till en tjugominutersshow.

Trump: ”Har inte ordet i min vokalubär”

Donald Trump twittrade så sent som i tisdags att Mark Burnett ringt upp honom och nekat till att det finns något band där han använder n-ordet.

”Jag har inte det ordet i min vokabulär och har aldrig haft. Hon har hittat på det”, skrev Trump och avfärdade Omarosa Manigault Newman som ”knäpp och sinnesrubbad”.

Newman har hittills inte kunnat bevisa påståendet att Trump använder n-ordet. Däremot offentliggjorde hon i helgen en inspelning där stabschefen John Kelly avskedar henne i Vita husets så kallade ”situationroom”.

Inspelningen i sig innehåller inget verkligt sprängstoff – men det är känsligt att den ens finns. I ett försök att stoppa läckor har privata telefoner och annan elektronisk utrustning förbjudits i hela västra flygen av Vita huset och John Kelly har beordrat kontroller i jakt på insmugglade telefoner.

Enligt Politico är Trumps medarbetare i Vita huset oroliga för vad Newman kan ha på band och vad som kan avslöjas härnäst.

– Folk är livrädda, helt livrädda, säger en före detta medarbetare till sajten.

ANNONS

25% rabatt på baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Ny skandalbok skakar Vita huset: ”Såg Trump äta känsligt papper”

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump

Omarosa Manigault Newman

Tom Arnold

Jimmy Kimmel

John Kelly

Washington