Bröllop

Bröllop blåstes av – när gästerna vägrade betala 10 000 var

Av: 

Miriam Bratt

NYHETER

Drygt 10 000 svenska kronor, det motsvarar den kuvertavgift som ett kanadensiskt par hade på sitt planerade drömbröllop.

När flera gäster vägrade betala gjorde paret slut och bruden anklagade gästerna i ett upprört inlägg på Facebook.

”Jag menar allvar, vad är 10 000 kronor egentligen? Det är helt klart inte mycket”, skrev hon.

Ett kanadensiskt kärlekspar hade planerat ett riktigt luxuöst bröllop, men bara fyra dagar innan den stora festen skulle äga rum gjorde paret slut. Bröllopet ställdes in och bruden Susan gick ut med vems fel det var på Facebook, nämligen bröllopsgästernas. Något som även Daily Mail skrivit om.

”Jag bad specifikt om att få kontanter i gåva. Hur skulle vi kunna ha vårt drömbröllop utan någon ordentlig finansiering? Vi har offrat så mycket och bad bara varje gäst om ungefär 10 000 svenska kronor”, skriver Susan i det känslosamma inlägget.

Brudtärnan betalade 35 000 kronor

Susan fortsätter och berättar att vissa gäster erbjudit sig att betala ännu mer, bland annat hennes brudtärna som gett ett bidrag på motsvarande ungefär 35 000 svenska kronor och exets familj som bidrog med motsvarande drygt 20 000 svenska kronor.

”Så vårt krav på att alla andra gäster ska betala 10 000 kronor är faktiskt inte helt jävla orimligt. Som vi redan varit tydliga med. Om du inte kunde bidra, då var du helt enkelt inte inbjuden till vårt exklusiva bröllop.”

Bröllop för 400 000 kronor

Susan och hennes ex hade planerat ett bröllop för 60 000 kanadensiska dollar, som motsvarar drygt 400 000 svenska kronor. Men när de skickade ut inbjudan fick de bara svar från åtta personer som var beredda att betala kuvertavgiften.

”Jag menar allvar, vad är 10 000 kronor egentligen? Det är helt klart inte mycket. Det borde vara ganska hanterbart för våra gäster att betala. Jag har hört om folk som frågar om mer.”

Efter den dåliga responsen bestämde sig paret för att skicka ut ytterligare en inbjudan och vädja om att bidra till deras kärleksdag. De startade även en insamling på nätet, men där fick de bara in motsvarande drygt 1 500 svenska kronor.

Men istället för att få fler gäster att tacka ja så började då fler och fler dra sig tillbaka – även Susans brudtärna och exets familj drog tillbaka sina generösa bidrag.

”Ville vara en Kardashian för en dag”

Stämningen mellan kärleksparet blev då allt mer spänd och när Susans dåvarande fästman föreslog att de skulle åka och gifta sig i Las Vegas bröt hon ihop och fick en panikattack, skriver hon.

”Jag ville ju bara vara en Kardashian för en dag och sedan leva mitt liv som normalt.”

Till slut, fyra dagar innan bröllopet, avblåstes alltså allt och relationen tog slut. I Facebook-inlägget skriver Susan att hon blivit sviken av både familj och vänner och att hon därför ska åka iväg och backpacka i Sydamerika i två månader.

Inlägget var bara uppe i 15 minuter innan det togs bort. Under de minuterna hann hon få två kommentarer.

”Jag har inga ord. Du är galen, Susan.”

”Vad hände med dig? Vem i hela världen förväntar sig att få den typen av pengar?”

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Upplopp när brud- butik gick i konkurs

ÄMNEN I ARTIKELN

Bröllop

Facebook