Efter larmet till socialen – körde utför stup med familjen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En pojke från grannhuset knackade på och bad om mat – varje dag i en veckas tid.

Till slut slog grannarna i den lilla staden i delstaten Washington larm till socialtjänsten om att allt inte verkade stå rätt till i hans familj.

Bara dagar efter myndigheternas besök i området har de utpekade föräldrarna och tre av deras barn hittats döda nedanför ett stup.

Fredagen den 23 mars kom 15-årige Devonte ännu en gång över till grannarna för att be dem ställa ut mat i en låda vid staketet. Samma oroväckande vädjan om hjälp till sig och sina fem syskon hade han framfört varje dag i en vecka. Han berättade också att han straffades av sina båda adoptivmammor genom att inte få någon mat.

Detta fick till slut grannarna att reagera och larma socialtjänsten. I samtalet med myndigheten berättade de även om ett tidigare tillfälle då ett av Devontes syskon kommit över mitt i natten och bett om skydd från föräldrarna, samt om hur en av hans systrar såg ut att vara en sjuåring utan framtänder fastän hon var mycket äldre, skriver Daily Mail.

Lämnade hemmet med alla adoptivbarnen

Samma dag ryckte socialen ut och knackade på hos Devontes föräldrar, Jennifer och Sarah Hart. Ingen öppnade. Strax därpå såg en annan granne hur kvinnorna packade ihop sina grejer i all hast och åkte iväg med alla sex adoptivbarnen i bilen.

Vad som sedan hände var ett mysterium fram till i måndags. Då upptäckte en förbipasserande deras bil liggandes på taket i vattenbrynet nedanför en 30 meter hög klippavsats i Westport i Kalifornien.

Senare hittades även kropparna efter Jennifer och Sarah Hart vid foten av klippan, tillsammans med kropparna efter tre av barnen: Markis, 19, Jeremiah, 14 och Abigail, 14.

De övriga tre barnen; Hannah, 16, Devonte, 15, och Sierra, 12, har fortfarande inte hittats.

1 av 8 | Foto: Tristan Fortsch / AP TT / NTB SCANPIX

”Inga bromsspår på platsen”

Countysheriffen Tom Allman hävdar att händelsen i nuläget inte betraktas som något annat än en olycka, men säger samtidigt till Daily Mail att det finns märkliga omständigheter.

– Det var inga bromsspår på platsen, och inga ledtrådar till varför det här fordonet har korsat mer än 25 meter i grus innan det har kört ner i havet.

I veckan blev det också känt att Sarah Hart 2011 dömdes för våld i nära relationer. Hennes erkännande ledde samtidigt till att ett annat ärende gällande hur hon bestraffat ett barn avskrevs.

Efter det inträffade säger familjens tidigare granne Bill Groener att han ångrar att han aldrig ringde socialen.

– Det var någonting som inte kändes rätt. De var väldigt isolerade i sitt hem, säger han till Daily Mail.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN