Julia Skripal får lämna sjukhuset efter giftattacken

Den ryske ex-spionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftsattacken i brittiska Salisbury i mars.

Enligt BBC News skrevs hon ut i går kväll och fördes till en säker plats.

Julia Skripal, 33, har återhämtat sig bra efter nervgiftattacken i mars. Under måndagen skrevs hon ut och fördes till en säker plats, skriver BBC News.

Enligt Sky News väntas det komma ett uttalande från hennes läkare under tisdagen.

Hennes far, Sergej Skripal, 66, vårdas fortfarande på sjukhus. Men även hans tillstånd blir bättre, skriver BBC News. Han och dottern har vårdats på sjukhus sedan 4 mars efter att ha blivit utsatta för en nervgasattack. De hittades utslagna på en bänk i Salisbury och hade förgiftats med nervgiftet novitjo.

Storbritannien har anklagat Ryssland för att ha förgiftat far och dotter Skripal, men Kreml fortsätter att förneka inblandning i attacken mot ex-spionen och dottern.

Enligt BBC:s säkerhetsreporter kommer både Julia och Sergej Skripal att ha bestående men efter attacken. Julia Skripal hade anlänt till Storbritannien från hemstaden Moskva dagen före attacken.

Nu tror Julias kusin, Viktoria Skripal, att Storbritannien kommer att insistera på att hon söker asyl istället för att återvända till Ryssland.

Publisert:

LÄS VIDARE