Rekordvinnare hittade - par i 65-årsåldern

Av: Joachim Kerpner

Publicerad:
Uppdaterad:

Ägarna till Eurojackpotraden 1, 2, 11, 19, 47 samt 2 och 7 har hittats.

Det är ett par i 65-årsåldern som nu är en halv miljard kronor rikare.

– Mannen sade ”jag står upp nu, men det kanske är läge att sätta sig ner”, berättar Magnus Fridell på Svenska spel.

Mannen som lämnat in spelet via internet hör hemma i Närke. Vinsten på Eurojackpot är på exakt 561 942 260 kronor. Det är tidernas största svenska spelvinst. Den tidigare största vinsten delades ut i somras – 258 miljoner kronor.

Magnus Fridell på Svenska spel berättar i Aftonbladets tv-sändning hur mannen i 65-årsåldern reagerade när han via telefon fick kännedom om vinsten:

– Mannen sade ”jag står upp nu, men det kanske är läge att sätta sig ner”. Sedan sade han att ”jag är helt väck i skallen, jag tror inte att det här som händer är sant”. Han gick bara runt i rummet, och funderade ”är detta en dröm”, säger Fridell och fortsätter:

– Det kommer att ta lång tid innan de landar i det här. Det är en så ohyggligt stor summa, den är ju inte greppbar. De kommer att återkomma till oss om några dagar, när det här har sjunkit in lite grann så att vi kan få ut mer information.

Varför har de inte svarat i telefon tidigare?

– Det finns en bra förklaring till det, de har varit på minisemester och helt enkelt inte sett eller hört eller läst någonting. Vi kommer att ha en tät kontakt med dem. I samband med vinstutbetalningen kommer de att bjudas till ett möte där de får ekonomisk och juridisk rådgivning, uppger Magnus Fridell.

Publicerad:

LÄS VIDARE