Brand på Kungsholmen – stor rökutveckling

Det började brinna på en byggarbetsplats bakom S:t Görans sjukhus i Stockholm. Ett 20-tal isoleringsbalar stod i brand och en stor rökpelare syntes över Kungsholmen i Stockholm.

– Vittnen säger att det skjutits raketer, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

SOS fick in larmet om branden vid 22.30-tiden på nyårsafton.

– Det brinner på en byggarbetsplats. Det är isoleringsbalar som brinner så det blir väldigt rökigt av det, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningsförsvar.

Enligt räddningstjänsten var det ett 20-tal balar som stod i brand.

– Vi är där med åtta styrkor, säger Johan Winsnes.

Rökpelare syntes över Stockholm

Branden bröt ut bakom S:t Görans sjukhusKungsholmen i Stockholm. På bilder från platsen syntes en stor rökpelare stiga upp från Kungsholmen.

Hur farlig är röken?

– All rök är farlig. Vi har inte fått någon information att man behöver hålla sig inomhus. Men vi uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området, säger Johan Winsnes.

Strax efter 23 var branden släckt och räddningstjänsten började avsluta insatsen.

Vittne såg raketskyttar

Polisen larmades till platsen för att biträda räddningstjänsten i arbetet. Enligt polisens uppgifter var det ett tält inne på byggområdet som innehöll isoleringsbalarna som började brinna. Nyårsraketer kan ha orsakat branden,

– Vittnen säger att det skjutits raketer som landade i det som började brinna, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i branden.

Publisert: