Danmark skakat av skräckföräldrar

NYHETER

Niobarnspappa tvingade äldsta dottern att gräva sin egen grav

Foto: ERNST VAN NORDE
Föräldrarnas övergrepp avslöjades efter att ett av barnen kontaktat polisen.

Danmark är i chock.

En lång rad groteska övergrepp har uppdagats i en familj i Brønderslev.

Bland annat tvingade pappan sin äldsta dotter att gräva sin egen grav.

Föräldrarna åtalas nu för att ha torterat och plågat sina nio barn i fler år.

Fallet avslöjades förra vintern efter att ett av barnen kontaktat polisen, men omfattningen av tortyren har inte varit känd förrän nu.

– Det här är ett av de grövsta fall som jag någonsin har hört talas om, säger åklagaren Michael Møller till tidningen Berlingske Tidende.

Plågade dottern

Listan på kränkningar är fruktansvärd, och de har framför allt drabbat den äldsta dottern. Bland annat har hon blivit slagen med basebollträ, fått äta avföring och tvingats ha sex med en häst, skriver flera danska medier.

Familjen bodde utanför den lilla staden Brønderslev på norra Jylland. I ett illa underhållet tegelhus, nedsmutsat med avföring från både människor och djur, styrde den 40-årige mannen och hans 36-åriga sambo skräckhemmet med järnhand.

Flera av de nio barnen blev sparkade, slagna och våldtagna, skriver Berlingske Tidende.

”Ingen visste”

I dag är hela orten skakad av de groteska rapporterna.

– Det är en väldigt sorglig historia. Ingen upptäckte vad som försiggick, och när det uppdagades var det för sent, säger Thomas Ancher, som är präst i staden, till Aftonbladet.

Den tragiska historien har fått stor uppmärksamhet i danska medier, och Ancher beklagar att den lilla orten nu har hamnat på kartan på grund av detta.

Han säger att han ofta predikar om fallet inför sin församling.

– Människor vill inte se hemskheter, utan vänder på huvudet och ser åt ett annat håll. Jag försöker tala om att vi måste ta hand om varandra bättre.

Rättegången mot föräldrarna väntas inledas i vår.