Städerna där rut gör succé

NYHETER

Här använder sig
flest av städhjälp

Stockholm, Göteborg och Malmö.

Där har ni städerna där rut-avdraget gör succé.

– Det handlar om utbud och efterfrågan, säger Olof Röja på Servicefinder.

Det är statistik från Servicefinder som visar att det är vanligast med hemstädning i storstadsområdena. Olof Röja, analys och granskningsansvarig på företaget, förklarar varför.

– I Stockholm och även Göteborg och Malmö finns det tillräckligt mycket intresse för att kunna etablera att företag som förmedlar dessa tjänster, säger han och fortsätter:

– Om jag ska spekulera kan det även handla om att det finns mer stress i storstadsområdena. Då är man oftast mer benägen att ta hjälp av hemstädning för att få mer tid över till annat.

”Inställningen har förändrats”

Enligt Servicefinder har intresset för hemstädning ökat stort i såväl Malmö, Göteborg, Stockholm som Norrköping. Men det finns även en viss efterfrågan ute i landet.

– Inställningen till hemstädning har förändrats. Det har fått en helt annan acceptans.

Många tycker fortfarande att det inte är okej, men den inställningen är på väg att försvinna. Det har trots allt blivit 35-40 procent billigare, säger Röja.

”Sätt dig ner och jämför”

Men trots att priserna har blivit lägre finns det knep för att pressa priserna ytterligare.

– Ta inte första bästa företag. Sätt dig ner och jämför, för priserna kan variera ganska mycket. Ta in många offerter och våga förhandla med firmorna, säger Röja och tillägger:

– Om man jämför städbranschen med byggbranschen pratar vi om en ganska snäll bransch. Det är väldigt lite som kan gå fel. Om du anlitar någon för att renovera ditt badrum kan det vara svårt att se om allt gjorts på rätt sätt. Det är lättare att se om det är rent.

Så funkar Rut-avdraget:

Rut-avdraget innefattar alla former av hushållsnära tjänster. Du kan dra av 50 procent på 100 000 kronor eller mindre per år i din deklaration. Är man två personer går det att dra av det dubbla.

Vad behöver du hjälp med?

Hitta personal som passar dig där du bor:

Hemstädning

Flyttstädning

Snickeri

Målning

Badrumsrenovering

Vad behöver du hjälp med?

Hitta personal som passar dig där du bor:

Hemstädning

Flyttstädning

Snickeri

Målning

Badrumsrenovering

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård