Familjens hem blev invaderat av ormar

1 av 5
ORMINVASION På nätterna låg Ben och Amber vakna och lyssnade när ormarna slingrade inuti väggarna

avCamilla Sundell

NYHETER

Drömhuset förvandlades till ett skräckhus.

Familjens bostadsklipp visade sig vara invaderat av hundratals ormar.

På nätterna hörde de ormarna slingra innanför väggarna.

– Det var som att leva i en skräckfilm, säger husägaren Ben Sessions, 31, till nyhetsbyrån AP.

Familjen Sessions köpte huset med fem sovrum för 180 000 dollar, motsvarande cirka 1,15 miljoner svenska kronor, hösten 2009. De trodde de hade gjort det perfekta klippet för den växande familjen.

Lyssnade på nätterna

Men Ben och Amber Sessions insåg snart att huset i Idaho, USA, var hemsökt. Marken runt deras hem såg ibland ut att röra sig på grund av alla ormar och på sidan av huset myllrade det av krälande reptiler, rapporterar nyhetsbyrån AP.

På nätterna låg Ben och Amber vakna och lyssnade när ormarna slingrade inuti väggarna.

Varje dag, innan hans gravida hustru och parets två barn vaknade, tog Ben en morgonrunda i huset för att försäkra sig om att ingen orm tagit sig in i huset.

Livrädd för missfall

Men i bland upptäckte han inte ormarna i tid.

Vid ett tillfälle skrek Amber från tvättstugan, då hade hon nästan trampat på en orm. När Ben rusade in i rummet såg han hur hans gravida fru hoppade upp på en bänk.

– Jag var livrädd att hon skulle få ett missfall, säger han till AP.

När det var som värst dödade Ben 42 ormar på en och samma dag. Det var då han bestämde sig för att familjen inte kunde bo kvar. Ormarna hade vunnit kampen om huset.

Personlig konkurs

Innan de flyttade in hade de hört talas om att huset var angripet av ormar, men mäklaren försäkrade att det var en påhittad historia.

– Jag hade dåligt samvete. När jag fick reda på att någon hade köpt huset, höll de redan på att flytta in. Det var för sent att varna dem, säger grannen Dustin Chambers.

Familjen lämnade huset dagen efter dotterns födsel, bara tre månader efter att de flyttat in. Samtidigt ansökte de om en personlig konkurs. Ben Sessions säger till AP att han lider av posttraumatisk stress på grund av alla ormar i hemmet. Både han och hans hustru sover dåligt och de har fortfarande inte hämtat sig ekonomiskt.

Säljs vidare

Numera ägs huset av JP Morgan Chase. En lokal mäklarfirma har fått i uppdrag att sälja det, men alla frågor hänvisas vidare till Darcy Donahoe-Wilmot som är talesperson för finansbolaget.

Wilmot ringde aldrig tillbaka till nyhetsbyrån, men hon har i tidigare intervjuer uppgett att man kommer att fånga in ormarna och släppa ut dem någon annanstans.

– Det är inte rätt att fortsätta att sälja det här huset, säger Ben Sessions till AP.