Publicerad:
Uppdaterad:

”Det lät som en explosion”

Av: Mattias Lönngren, Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vittnen hörde tydligt när planet kraschade

Det var flera människor som rörde sig i området när flygplanet kraschade och hörde vad som hände.

Fyra personer var ombord på planet.
Foto: janne åkesson/swepix
Fyra personer var ombord på planet.

Anders Forsberg, serviceansvarig på Bilia i Vinsta, satt inne på företaget och jobbade när han plötsligt hörde en kraftig smäll utanför.

– Vi sprang allihop ut och tittade vad det var som hade hänt. Det kom som en röksvamp med svart rök. Det var som ett stort rökmoln, säger han till TT.

Anders Forsberg satte sig genast i bilen och körde till olycksplatsen, som ligger 500–600 meter bort, eftersom han har familj boende i området.

– När jag kom fram såg jag bara att det rykte och brann. Brandkåren kom precis dit. Det enda jag kunde se var att det brann. Bakpartiet på planet var det enda som var intakt, men jag hörde på radion att de hade lyckats kravla sig ut, säger Anders Forsberg,

Susanne Hübinett bor i närheten av platsen där planet störtade.

– Vi satt ute. Det lät som explosion. Det small jättemycket. Min man gick ut och tittade. Tydligen hade träden knäckts, säger Susanne Hübinett till TT.

John Hammand från Nya Zeeland är på semester i Sverige. Han var i Vällingby när han hörde en kraftig explosion och såg rök stiga upp bland träden.

– Då ringde alla larmnumret, berättar han.

Stefan Asp och hans granne jobbade i sina trädgårdar i ett radhusområde i närheten av haveriplatsen när planet störtade.

– Vi hör ett konstigt motorljud och tittar upp och ser flygplanet komma. Det stryker nästan hustaken där vi bor. Man blir så jäkla chockad, säger Stefan Asp till TT.

– Det slog ned 40 meter från våra hus. Vi sprang dit och tittade. Det stod folk vid cockpit och det såg ut som om de försökte få ut personerna som var i planet. Någon skrek inifrån planet. Efter några minuter började planet brinna. Man blev orolig att det skulle ta eld i skogen. Vi har våra hus i närheten – där tur i oturen att det har regnat, säger Stefan Asp till TT.

Publicerad:
Publicerad: