Stökig midsommar på många håll

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Misshandel och fylla på Öland Skottlossning i Göteborg Oönskad nakenhet i Gullspång Två båtolyckor i Blekinge

På Öland blev det en stökig midsommar, med misshandel och fylla. I Göteborg rapporterades om skottlossning. I övriga Sverige var det stökigt på sina håll, men inga allvarliga bråk eller olyckor.

Två personer skadades efter skottlossning på Hisingen i Göteborg, uppger SOS Alarm för TT. Två män, 31 respektive 34 år, fördes till Sahlgrenska sjukhuset, den ene med skottskador i benet och den andre med skador i axeln och armen. I båda fallen betecknas skadorna som lindriga.

I övriga Västsverige var det lugnt under både eftermiddag och kväll – sånär som på lite oönskad nakenhet i Gullspång norr om Mariestad. Vid åttatiden fick polisen flera samtal om att en naken man sprang fram och tillbaka på ett torg. Efter en stund löpte han vidare in en trädgård där boende hade fest.

– En naken man springer omkring. Full antagligen, konstaterade Pia Goksöyr vid polisen i Västra Götaland.

Firandet i Halland kan vara intensivt, men vid 21-tiden var det fortfarande förhållandevis stillsamt. I Värmland hade det värsta firandet inte hunnit ta fart på fredagskvällen. Enligt Sören Lövengärd, länsvakthavande polisbefäl, var många populära campingplatser inte fullbelagda.

Stökigt på Öland

För Kalmarpolisen var natten mot fredagen stökig, med flera misshandelsfall och en våldtäkt på Öland. Och midsommaraftonen såg inte ut att bli mycket bättre. Vid 23-tiden hade polisen ryckt ut på cirka 15 misshandelsfall, varav ungefär hälften räknades som grova.

–  Vi har mycket att göra i kväll. Ett 20-tal personer har frihetsberövats för misshandel eller fylla. Fyra unga killar har förts till sjukhus efter att ha misshandlats med knivar eller sparkar, säger Kalmarpolisens Ölandsbefäl Jan-Erik Petersson.

Lugnt i Dalarna

Polisen i Dalarna hade inga större problem.

– Än så länge är det jättelugnt. Vi har tagit in ett par fyllerister i Leksand och Rättvik, säger Yasemin Mollaoglu, vakthavande befäl.

På Gotland hade inga större incidenter rapporterats. Stillhet rådde även i Skåne.

Båtkrockar i Blekinge

Däremot hade Blekinge län några hektiska timmar under eftermiddagen. Först inträffade en svår kollision mellan en motorcykel och en personbil norr om Karlskrona. En person omkom och ytterligare två skadades. Senare inträffade två båtolyckor utanför Karlskrona. Sex personer fördes till sjukhus, men ingen skadades allvarligt. Polisen misstänker att sjöfylleri vid båda olyckorna.

Mc-förare omkom i Helsingborg

En 25-årig man avled i Helsingborg natten till midsommardagen sedan han av okänd anledning tappat kontrollen över sin motorcykel och kört omkull. Olyckan inträffade på Malmöleden vid halvtretiden.

I de norra delarna av Sverige var det lugnt och Stockholmspolisen hade en del att göra i form av misshandel, fylleri, skadegörelse.

TT

Publicerad: