Paparazzi stormade källarfamiljens hem

Av: Robert Triches

Publicerad:
Uppdaterad:

Nyhetsbyråer erbjuder 2,8 miljoner för nytagen bild på Elisabeth och barnen

Nyhetsbyrårerna erbjuder mångmiljonbelopp för en nytagen bild på Elisabeth fritzl och hennes familj. Men de skyddas innanför sjukhusets murar.
Foto: AP
Nyhetsbyrårerna erbjuder mångmiljonbelopp för en nytagen bild på Elisabeth fritzl och hennes familj. Men de skyddas innanför sjukhusets murar.

Fotografer och reportrar tar till allt mer drastiska metoder för att få den första, exklusiva bilden av familjen Fritzl som vårdas på regionsjukhuset i Amstetten.

Natten till fredagen smög sig en fotograf in på området och klättrade upp på familjens balkong.

Där upptäcktes fotografen av en sjuksköterska, som skräckslaget ropade på hjälp. Vakter tillkallades och ett mindre tumult uppstod. En vakt föll från balkongen och skadades lindrigt, skriver tidningen Österreich.

Mycket pengar

Det är mycket pengar som står på spel. Redan den första veckan efter avslöjandet och Josef Fritzls gripande erbjöd amerikanska medier en miljon dollar för en nytagen bild på Elisabeth Fritzl och hennes barn. Nu rapporteras även europeiska nyhetsbyråer ha gett sig in i budgivningen och erbjuder 300 000 Euro – cirka 2,8 miljoner kronor, för en bild.

Det kanske inte är så konstigt att fotografer och reportrar – trots sjukhusledningen enträgna vädjanden om att låta familjen vara i fred – cirklar kring sjukhusområdet.

Sjukhusets säkerhetschef Richard Riegler berättar att vakterna på området har hittat fotografer nedgrävda i jorden med kamouflerade filtar över sig. Allt i förhoppningen att kunna få en bild av familjen ute i parken. Ett beligiskt tv-team försökte också bluffa sig in på sjukhuset, men avvisades bryskt av vakterna.

Men även den egna personalen på sjukhuset är ett hot mot familjens värdefulla integritet och skydd.

Smygtagna bilder

I går uppdagades att en anställd hade smygfotograferat familjen och försökt sälja bilden för 300 000 Euro. Sjukhusledningen har nu förbjudit all personal att bära telefoner och kameror och hotar att stämma på skadestånd som övergår de belopp som bilderna kan tänkas inbringa.

Den publicerbara bilden av familjen är ännu inte tagen, men Riichard Riegler är övertygad om att fotograferna kommer att fortsätta försöka.

– Ännu så länge har vi lyckats få tag på alla. Hittills, säger han nervöst.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN