Gruvsamhälle vill locka fula kvinnor

NYHETER

Borgmästaren i ett avsides beläget australiskt gruvsamhälle med övervägande manliga invånare har kommit på ett sätt att locka kvinnor till trakten: gå efter de fula.

I en tidningsintervju sade borgmästare John Moloney i Mount Isa i nordvästra Queensland att hans lilla stad är en plats där ”fula ankungar kan förvandlas till svanar” och uppmanade australiska ”skönhetsmissgynnade” att flocka sig där.

Kritikstorm

Hans uttalande möttes av en kritikstorm, men borgmästaren höll fast vid sin idé.

– Alltså, jag sade skönhetsmissgynnade. Men skönhet ligger ju i betraktarens öga. Skönhet kan vara en uppsättning fina tänder, skönhet är ett fint lockigt hår. Skönhet kan vara blå eller gröna ögon, sade Moloney.

– Men det finns också sådant som läggning, temperament, uppförande, allmän dragningskraft, attityd och vänlighet. Allt det där brukar göra en person attraktiv, sade borgmästaren.

”En förolämpning”

En medlem i Mount Isas kommunfullmäktige, Gary Asmus, sade att även om staden lider av kvinnounderskott så var borgmästarens uppmaning en förolämpning mot männen i staden.

– Borgmästaren för oss tillbaka till medeltiden och får männen i staden att framstå som sexhungriga, utsvultna män som står redo att kasta sig över första bästa tjej som går nerför gatan.

TT