Vakna, du har blivit mamma

NYHETER

Lisa, 34, födde en son – sedan föll hon i koma

LONDON. Lisa, 34, vaknade upp efter sex veckor i koma.

Ovetande om att hon var nybliven mamma.

Foto: Miraklet När Lisa vaknade efter sin stroke hade hon glömt att hon hade maken Andy och nyfödde Benjamin. Nu har hon tillfrisknat mirakulöst efter en komplicerad operation och kan både tala och gå igen.

I juni, bara några dagar efter att ha fött Benjamin, började Lisa Allinson må dåligt och togs till ett sjukhus i Bolton. Läkarna förstod snabbt att något var fel.

En akut skallröntgen visade att Lisa drabbats av en kraftig stroke.

Tillståndet var så allvarligt att den nyblivna mamman fördes till Royal Preston Hospital, där kirurger omgående avlägsnade halva skallbenet och opererade hjärnan i ett försök att rädda livet på Lisa Allinson.

Medvetslöshet

Hon låg länge i koma och gjorde inga framsteg.

Efter sex veckor vaknade hon upp ur medvetslösheten. När hon öppnade ögonen satt maken Andy och hennes föräldrar, Dave och Diane Rawstorne, vid sjukhussängen.

Lisa kände inte igen någon av dem. Hon var förlamad i höger kroppshalva, hade förlorat talförmågan och drabbats av minnesförlust.

– Det var en svår tid, speciellt den 24 juni. Det var vår första bröllopsdag och då låg Lisa i koma. När hon vaknade visste hon inte vem jag var och insåg inte att hon blivit mamma, säger Andy Allinson till Bolton News.

Otroliga framsteg

Ett halvår senare har han fått tillbaka sin fru och mamman till sin son. Lisa Allinson har gjort otroliga framsteg, även om hon inte är helt återställd. Hon kan prata och har fått tillbaka rörligheten.

Nu ska familjen Allinson fira jul i hemmet i Darcy Lever utanför Bolton.

– Läkarna kliar sig i skallen. Det här är ett mirakel, säger Andy Allinson.