”Har aldrig varit med om en så laddad stämning”

Av: David Nannini Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Silbersky om förhöret med Eklund

Efter förhöret med Anders Eklund kom hans advokat Leif Silbersky ut ur rättssalen och pratade med medierna.

– Trycket har lättat nu, nu fick han äntligen ut det han ville ha ut, säger Leif Silbersky.

Leif Silbersky.
Foto: SCANPIX
Leif Silbersky.

Leif Silbersky ville inte kommentera vad som sagts under förhöret, men sa:

– Jag kan säga så mycket, att under mina 46 år har jag aldrig varit med om en så laddad stämning som vi haft i rättssalen. Alla, och då talar jag för alla, var vi otroligt berörda av det har som skett. Det ska ni ha klart för er: att mörda ett barn, att ta ett barn av daga, det är tufft, sa Leif Silbersky.

”Han har velat berätta”

Om sin klient sa Silbersky:

– Det är min uppfattning – men den är subjektiv – att han velat göra rätt för sig, på det sättet att han velat berätta och få det ur sig, vad som skedde under den här aktuella dagen.

Leif Silbersky säger att han tycker att ytterligare saker kommit fram under dagens förhör som gör att han tror att hans klient, tvärt emot den rättspsykiatriska undersökning som tidigare gjorts, är allvarligt psykiskt störd.

Slutpläderingar offentliga

– Enligt min uppfattning bör det komma ett beslut i morgon av Socialstyrelsens rättsliga råd, vilket innebär att vi skjuter hela problematiken framför oss när det gäller påföljden, säger Leif Silbersky.

Leif Silbersky säger att slutpläderingarna i Engla Höglund-fallet, som troligen görs i morgon, kommer att vara offentliga.

– Det har fattats ett beslut efter diskussion mellan tingsrätten, åklagarsidan och mig, att vi pläderar i offentlighetens ljus, säger Leif Silbersky.

– Vi har alla garanterat att vi kommer att plädera på ett sådant sätt att familjen inte tar skada, säger Silbersky.

Dagens förhandlingar avslutades vid 16:15 och kommer att återupptas på onsdag förmiddag. Det är den sista planerade rättegångsdagen och man kommer att inrikta sig på åtalspunkten om våldtäkt i Sandviken samt anklagelserna om barnpornagrafibrott mot Anders Eklund.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN