Skolbussförare bröt alkolås – körde full

avTT

En skolbusschaufför bröt av plomberingen på alkolåset – och körde barnen rattfull. Nu riskerar chauffören att förlora jobbet.

En chaufför på en skolbuss i en kommun i Västra Götaland är misstänkt för rattfylleri efter att ha stoppats av polisen under morgonen.

Enligt arbetsgivaren Bergkvara buss är alla deras bussar utrustade med alkolås, men chauffören hade i detta fall dragit ut en plombering som gör att det går att starta bussen ändå.

– Att inte kunna starta skolskjutsen på grund av alkolåset är illa nog. Att sedan bryta plomberingen är mycket allvarligt och fog för avsked, säger Simon Sandberg, pressansvarig på Bergkvara buss, till Borås tidning.

Foto: TT
Genrebild. Bilden till vänster har inget med händelsen att göra.

Möjligheten att bryta plomberingen finns till för att en buss som står illa till ska kunna flyttas, eller om alkolåset inte fungerar, enligt Sandberg.

Det fanns skolbarn på bussen när polisen beslöt att kontrollera föraren. Föraren blåste positivt i testinstrumentet för rattfylleri, och fick följa med polisen för ytterligare provtagning. Bussförarens körkort togs om hand direkt.

Ingen olycka inträffade, och inget barn skadades, enligt polisregion Väst.

ARTIKELN HANDLAR OM