God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Nya kartan kan bli mardröm för Trump

Mindre än en vecka efter den pinsamma förlusten i extravalet kommer nästa bakslag från Pennsylvania för Donald Trump. USA:s högsta domstol har tagit ett beslut som bokstavligen ritar om kartan inför höstens mellanårsval. Republikanerna kan förlora flera kongressplatser till Demokraterna bara genom det nya beskedet.
Läs hela artikeln
Metoden för att vinna val: Sex, ex-spioner och mutor

Rånad och skenavrättad av maskerade män

Maskerade gärningsmän tvingade in mannen i ett trapphus i Vivalla. Rånarna höll en pistol mot hans huvud och avlossade ett skott – genom en lägenhetsdörr. Tre personer ska ha varit delaktiga i skenavrättningen, enligt uppgift till Aftonbladet.
Läs hela artikeln
Ung man hittad skjuten utomhus

Förolämpningen av USA:s ambassadör: ”Son av en hund”

Relationerna med den palestinska regeringen och Donald Trumps USA har nått bottennivåer sedan Vita huset i december erkände Jerusalem som Israels huvudstad. Nu avslöjade den palestinske presidenten Mahmud Abbas förolämpning mot USA:s Israel-ambassadör David Friedman.
– Han är en bosättare och son av en hund, sa Abbas till palestinska ledare i Ramallah på måndagen.
Läs hela artikeln

Laila Bagge berättar om sin stora rädsla

Laila Bagge är 45 och hennes kärlek Korosh Kananian 27. I ”Lailaland” berättar hon om sin stora rädsla – att bli lämnad för att hon kanske inte kan få barn längre.
– Jag önskar att jag kanske hade fryst in ett ägg eller vad som helst, så jag hade kunnat ha ett val i så fall, säger hon i programmet.
Läs hela artikeln
SVT stoppar Morgan Allings planer

”Han kan inte vara lycklig i United nu”

Paul Pogba uppges ha en ansträngd relation till José Mourinho. Nu uttalar sig Frankrikes förbundskapten om stjärnans minskade speltid.
– Han kan inte vara lycklig i United just nu, säger Didier Deschamps.
Läs hela artikeln
Avslöjar Ronaldos intresse: ”Han har frågat mig flera gånger”

”Jag har aldrig sett norrsken så långt söderut”

En stjärnklar kväll lockade Rasmus Svensson ut för att ta några bilder. Men när han fångade det gröna skenet i sin kameralins trodde han knappt att det var sant.
– Jag blev lite chockad. Jag har aldrig sett norrsken så långt söderut förut, säger Rasmus Svensson.
Läs hela artikeln

Vreden på vischan kan avgöra valet

DANIEL SWEDIN: Glöm Ebba Busch Thors kamp mot minarter – svensk politiks verkliga sprängkrafter finns i fältet mellan centrum och periferi. Var fungerar den kommunala servicen och var gör den det inte. Hur långt man behöver förflytta sig för att köpa mjölk.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!