Johan körde ikapp tjuvarna – fick tillbaka bytet

NYHETER

När Ica-handlaren Johan Lindblom såg några skumma typer försvinna ur butiken utan att betala tvekade han inte en sekund.

Han satte av i bilen och kom ikapp tjuvarna en bit bort, skriver Upsala Nya Tidning.

– De blev rädda och släppte sakerna med en gång, säger han till Aftonbladet.

Det var på tisdagseftermiddagen som en anställd i Johan Lindbloms butik i Enköping såg en person fylla två fruktpåsar med varor, vilket Upsala Nya Tidning skrivit om.

När en annan kund passerade genom butiksspärren passade den första personen på att gå ut – utan att ha gjort rätt för sig. Utanför butiken väntade en annan person som gjorde sällskap med snattaren.

När butikschefen nåddes av nyheten agerade han direkt och satte av efter tjuven.

– Jag tog bilen och testade att köra åt samma håll som de tagit vägen, och då gick de där. Så jag stannade bilen och hoppade ut och ifrågasatte vad de höll på med. Då blev de rädda och släppte grejerna och sprang. Jag valde då att låta dem springa och tog tillbaks grejerna, säger Johan Lindblom.

Foto: Privat
Johan Lindblom

Tvekade du aldrig?

– Jag tvekade aldrig. Jag tycker inte att det är okej att de kommer och använder butiken som ett skafferi och hämtar grejer utan att betala. Och det kommer det aldrig att vara.

Var det första gången du satte av efter snattare?

– Nej absolut inte. Det var första gången den här veckan. Det händer då och då tyvärr. Det var egentligen ett helt vanligt snatteri, men den här gången fick jag tillbaka varorna, säger Johan Lindblom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Snatteri

Ica