Brittiska politiker oroas över brexit-angrepp

avTT

Foto: Alastair Grant/AP/TT
Stämningen utanför det brittiska parlamentet, där demonstranter både för och emot EU-utträdet ofta samlas, har blivit allt mer hätsk, enligt journalister och politiker. Personerna som kan skymtas på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.

Stämningen utanför det brittiska parlamentet i London har blivit allt mer hätsk, enligt politiker och journalister som använder området för intervjuer.

Demonstranter för och emot brexit finns ofta på plats – och i måndags mötte den EU-vänliga parlamentsledamoten Anna Soubry anklagelser om att hon är en "nazist" och en "lögnare".

När intervjun var slut gick den konservativa politikern tillbaka mot parlamentet. Då omringades hon av män som ropade "lögnare", "fascist" och "avskum" till henne. Kay Burley från Sky News, vars intervju med Soubry överskuggades av de verbala angreppen, vittnar om att också hon utsatts för trakasserier och nu får särskilt skydd.

60 parlamentsledamöter har skrivit till Londonpolisen och uttryckt oro över det försämrade säkerhetsläget kring parlamentet. Enligt politikerna har personer med högerextremistiska kopplingar betett sig hotfullt och eventuellt brottsligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brexit

EU