Nu är det fritt fram att instagramma

Får numera ligga kvar på Instagram.
Får numera ligga kvar på Instagram.

Bebisar som suger på mammas bröst har ansetts som stötande.

Men nu är det okej att amma även på sociala nätverket Instagram.

Bilder på bebisar som suger på bröst har tidigare gjorts tillåtet på Facebook, som äger Instagram. Men bilder på ammande kvinnor har fortsatt att raderas av Instagrams moderatorer.

Nu är det dock fritt fram att visa lite naket – om man ammar.

Nakenhet inte tillåtet

Sedan i torsdags pekar reglerna ut vad som är tillåtet:

”Vi vet att det finns tillfällen då användare vill dela nakenbilder som är konstnärliga eller kreativa, men av olika skäl tillåter vi inte nakenhet på Instagram. Detta omfattar foton, filmklipp och visst digitalt skapat innehåll som visar samlag, genitalier och närbilder av helt nakna skinkor. Det omfattar även vissa bilder av kvinnliga bröstvårtor, men bilder av ärr efter bröstborttagning (mastektomi) och kvinnor som aktivt ammar är tillåtna. Nakenhet på foton av målningar och skulpturer är också OK”, står det i de nya reglerna.

Skärpt tonen

Instagram har 300 miljoner användare enligt Statista. Men reglerna för hur man får bete sig har varit mer luddiga, med uttryck som ”var inte elak” och ”behåll kläderna på”.

– I de gamla riktlinjerna skulle vi ha sagt ”var inte elak”. Nu säger vi aktivt att du inte får trakassera folk, säger Nicky Jackson Colaco, ansvarig för Instagrams offentliga policy, till Wall Street Journal.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN