Mordet på Lisa Holm

Misstänkte 35-åringen har begärt nytt förhör

Av: 

Sebastian Hagberg

NYHETER

Den 35-åring som sitter häktad misstänkt för mordet på Lisa Holm ska förhöras idag, skriver GT.

Det är han själv som begärt förhöret.

– Vi vet inte vad det gäller, men advokaten har sagt att det inte är något erkännande, säger utredningsledare Lars Johansson till GT.

Den 35-åriga litauer som misstänks för mordet på Lisa Holm, 17, har via sin advokat begärt att få bli förhörd av utredarna idag.

– Om det inte dyker upp något som omkullkastar utredningen så är detta ett av de sista förhören med honom, säger utredningsledaren Lars Johansson till GT.

35-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna – Lars Johansson säger till GT att han inte väntar sig någon förändring vid dagens förhör.

– Vi vet inte vad det gäller, men advokaten har sagt att det inte är något erkännande. Han kanske vill förklara något som kommit fram i tidigare förhör. Vi vet inte vad det handlar om.

Ovanligt att begära nytt förhör så sent

Enligt den förre överåklagaren Sven-Erik Alhem är det ovanligt att försvaret ber om ett nytt förhör så sent i utredningen.

– Det mest troliga är att försvaret är missnöjda med någon fråga som har ställts till huvudmannen och att de nu vill göra ett förtydligande. Det är en rimlig förklaring när det är tolk inblandat, säger han till GT.

Har varit häktad i två månader

Det har gått två månader sedan 35-åringen häktades av Skaraborgs tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 17-åriga Lisa Holm.

Samma dag häktades hans 31-åriga bror för misstankar om mord. Den 30 juni släpptes han på fri fot. Misstankarna har dock inte avskrivits.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Lisa Holm

Sven-Erik Alhem

Brott