Polisen utreder ”fruktbomb” på flygplanet

Malaysisk polis har börjat höra farmarbetare som hanterat exotisk frukt. Förhören gäller misstanke om att en bomb kan ha gömts i en fruktlast ombord på försvunna MH370.

Ombord på det försvunna planet MH370 fanns en stor last med frukten mangostan. Nu utreder polisen möjligheten att lasten kan ha innehållit sprängladdning.

I går bekräftade malaysisk polis att man därför varit på en gård för att förhöra  alla som hanterat den aktuella fruktlasten, skriver Daily Mail.

Enligt Malaysian Airlines VD Ahmad Jauhari Yahya fanns det tre till fyra ton mangostanfrukter ombord på planet. Lasten ska enligt honom ha blivit rutinmässigt genomsökt.

Kontrollerar bakgrund

Enligt en källa till Daily Mail ska det, trots att lasten blivit genomsökt, inte ha varit svårt att gömma någon form av explosivt ämne inuti frukten, som ska ha varit beställd från ett företag i Kina.

En explosion skulle sedan kunna utlösas elektroniskt av någon ombord på flygplanet. En utlösande enhet kan ha funnits gömd i en mobiltelefon hos någon av passagerarna, enligt experter som Daily Mail hänvisar till.

Alla passagerares bakgrund blir nu därför kontrollerade.

Flera ledtrådar

Malaysisk polis har enligt Daily Mail flera ledtrådar efter det försvunna flygplanet. Men det enda som generalinspektör Tan Sir Khalid Abu Bakar vill avslöja i nuläget är att en del av den stora utredningen involverar lasten med mangostan.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN