Artisterna ställer upp för Kärrtorp

avBjörn Barr

Publicerad:
Uppdaterad:

"Om jag kan bidra vill jag göra det"

I dag samlas tusentals människor i Stockolmsförorten Kärrtorp för att markera mot rasismen.

De får celebert sällskap.

Artister som Hoffmaestro, Linda Pira och Stor har lovat att uppträda gratis på manifestationen.

– Alla måste dra sitt strå till stacken, säger Linda Pira.

Stödet för dagens manifestation i Kärrtorp har vuxit för varje dag sedan nazister i Svenska motståndsrörelsen attackerade det förra mötet för en vecka sedan. Tusentals personer har sagt att de ska närvara på Nätverket Linje 17:s hemsida. Dessutom har flera politiker, som Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven, integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och talmannen Per Westerberg, sagt att det tänker närvara.

Men det kommer inte bara bli protestramsor som skallar på Kärrtorps IP. Nätverket Linje 17 – organisationen bakom manifestationen – har blivit kontaktade av flera av Sveriges största artister.

– Artisterna har vänt sig till oss med erbjudande om att komma och uppträda, just för att de vill visa sitt stöd för oss boende i området, säger en person i arrangörsgruppen.

Bredd på artisterna

Bland namnen syns hiphopartister som Stor, Adam Tensta och Mohammad Ali. En av dem som bestämde sig tidigt för att medverka var Linda Pira.

– Jag kände att jag måste vara med och engagera mig i det här. Om jag kan bidra på något sätt vill jag kunna göra det. Alla måste dra sitt strå till stacken, säger hon till Aftonbladet.

Enligt en person i arrangörsgruppen har engagemanget från artisterna vuxit explosionsartat. Från att bara planera en manifestation måste nu Linje 17 bygga upp en riktig scen också.

– Det här har växt helt explosionsartat, det gick inte att tro att det skulle bli så här stort. Det som är roligt är att vi har en mix av lokala artister och världskända band som Hoffmaestro. Vi står alla enade i den här frågan, säger personen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kärrtorp