47-åringen erkänner att han dödade sonen

NYHETER

Polisen misstänker att 47-åringen mördade sin tonårsson och sedan körde drygt två mil med kroppen.

Nu erkänner pappan att han dödade 18-åringen.

På fredagen häktades han.

Fem timmar efter att 18-åringen hittades död i en bil strax söder om Glumslöv utanför Landskrona hittades hans pappa. Flera patruller hade då sökt 47-åringen.

När han påträffades fattade polisen genast misstankar om att han hade något med dödsfallet att göra och 47-åringen greps.

På fredagseftermiddagen inleddes häktningsförhandlingen mot honom i Lunds tingsrätt.

Häktades för mord

47-åringen satt dold under ett stort blått lakan i tingssalen. Han flankerades av två poliser som stod bakom honom under förhandlingen. Hans advokat, Jörgen Rosén, meddelade att 47-åringen nekar till mordanklagelsen, men medger dråp.

Lunds tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren yrkade på att 47-åringen ska genomgå en liten sinnesundersökning.

Både polis och åklagare är mycket förtegna om händelsen och utredningen, men bekräftar att man tror att den unge mannen mördats i Barsebäck, drygt två mil från fyndplatsen.

– Hur det kommer sig att vi vet det eller vad för uppgifter som kommit fram kommenterar vi inte, säger Kenth Persson på länskriminalen i Helsingborg.

Var skadad i halsen

Jörgen Rosén säger att hans klient var skadad i halsen när han påträffades av polisen, men vill inte gå in på hur skadan uppkommit.

– Min klient mår mycket psykiskt dåligt. Det är en familjetragedi, sa advokaten till Aftonbladet efter häktningsförhandlingen.

Det var sent på onsdagseftermiddagen som 18-åringen hittades död i bilen. Polisen trodde omgående att också någon annan befunnit sig i bilen och började söka efter den 47-årige pappan som äger bilen. Fem timmar senare hittades han vid havet omkring 1,5 kilometer från platsen där bilen stod.

47-åringen och sonens mamma var separerade och 18-åringen bodde hos pappan.

– Pojken fick inte vara självständig. Det var som om pappan ville styra honom. Men sedan han hade fyllt 18 år hade pappan mindre att säga till om, har en släkting tidigare sagt till Aftonbladet.

47-åringen är ostraffad och sedan tidigare inte känd av polisen.