Mördade Eva-Marree: ’Ingen kan skydda mig’

1 av 2 | Foto: Privat
Eva-Maree dödades med 31 knivhugg.

avKerstin Weigl

NYHETER

I en privat mejlväxling på Facebook med sin mamma beskriver Eva-Marree Kullander Smith hur hon tror att ex-sambon kommer att mörda henne utan förvarning.
"Men folk tror att jag överdriver", skriver hon.

Meddelandena ingår i förundersökningen och är en del av åklagarens bevisning mot den mordmisstänkte 31-åriga ex-sambon. De skrivs den 9 februari, den senaste rättegången i vårdnadstvisten är avslutad. Eva-Marres mamma luftar sin oro, den 31-årige pappan till hennes två barnbarn verkar "inte stabil för fem öre".

Dotterns svar andas uppgivenhet:

"Jag lever på och händer det så händer det."

Hon berättar vidare att socialtjänsten är informerad om att ex-sambon är oberäknelig, farlig, särskilt nu när hans värld är i gungning; hans senaste relation har spruckit. Hon skriver:

"Han är inte typen som hotar innan. Han har haft vapen både hemma och undangömt på andra platser förut. Och när han inte längre har sin tjej, inga barn, misslyckats med skolan. Han har en sårad stolthet och ingenting att förlora."

Ingen lyssnar och kan skydda mig

Vid denna tid har Eva-Marree Kullander Smith begärt enskild vårdnad utifrån att deras pappa vägrar samarbeta, På ett år har hon inte träffat barnen, trots att domstolsbeslut finns. Vidare skriver hon:

"Om folk är så naiva att de tror att han kommer bara lämna det här tyst utan protester så jaja... jag har i alla fall berättat för min omgivning, och så kan ni ju få säga sen "ja hon sa ju det i och för sig... hon var ju rädd... men vi såg inga tecken på/trodde aldrig han skulle..." Blablabla."

Hennes mamma blir orolig, vill resa för att stötta sin dotter, men Eva-Marree svarar:

"Det går faktiskt inte att göra något åt. Jag har accepterat det nu. Händer det så händer det. Ingen lyssnar och kan skydda mig. Jag vet i alla fall att kommer det något så gör han det utan varning."

Dödar henne med 31 hugg

Och så blir det. Förmiddagen 11 juli sitter Eva-Marree Kullander Smith på trappan till huset på Tråddragargatan i Västerås där hon med hjälp av familjeterapeuter ska återknyta till sin snart fyraårige sin.

Han har hämtat en kökskniv, kommer bakifrån. Sticker henne med 31 hugg.

Rättegång har nu inletts mot 31-åringen för mord och mordförsök på en behandlingsassistent som försökte avvärja attacken. Han säger sig inte minnas, och hans advokat Martin Beskow menar att han felmedicinerats, fått maxdoser av tre ångestdämpande mediciner, såkallade benzodiasepiner. Rättegången fortsätter idag.