Ambulanspersonal flydde hotfull patient

Polis drog vapen på landsväg

En patient blev så hotfull att ambulanspersonalen flydde ut ur bilen. Ett stort antal polispatruller ryckte ut och polis med dragna vapen grep patienten.

Vid halv elva på kvällen blev det dramatiskt på Tyresövägen i södergående riktning. Vid avfarten mot Älta tvingades ambulanspersonal att stanna sitt fordon då patienten var hotfull. De larmade polis och flydde sedan ut ur bilen. Enligt ett ögonvittne på plats ska ett stort antal polispatruller kommit till undsättning. 

– Jag såg hur två poliser smög mot ambulansen med dragna vapen. Ambulanspersonalen gick bort från fordonet intill skogsbrynet, säger Johan som inte vill uppge sitt efternamn.

Han var på plats när en handfull polisbilar anlände och spärrade av vägen.

Misstänkt för hot mot tjänsteman

Polisen bekräftar att flera patruller har ryckt ut för att undsätta ambulanspersonalen. Framme på plats grep polisen en man. Han är nu misstänkt för hot mot tjänsteman.

– Patienten ska ha varit bråkig och personalen larmade oss. Vi skickade många bilar för vi visste inte hur farligt det var från början, säger Eva Nilsson, vakthavande befäl på polisens länskommunikations central.

Hon förklarar att gripandet ska ha gått lugnt tillväga men vill av sekretesskäl inte lämna ut några detaljer om den misstänke mannen.

Långa köer på vägen

Händelsen vållade en del problem för trafiken då polisen valde att spärra av vägen. Det medförde att det bildades långa köer. Enligt Eva Nilsson släppte polisen på trafiken igen runt kvart över elva.

Publisert: