Försvunna planet MH370

De befann sig på det försvunna planet

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Zaharie Ahmad Shah, 53, pilot.

Huang Yi, 30, säljare.

Paul Weeks, 39, gruvarbetare.

Alla är de personer som befann sig på olycksflyget MH 370.

Planet som försvann utan ett enda spår.

Spökplanet MH370 har varit försvunnit i snart sex dygn. Inga bekräftade spår har hittas – och totalt är det 239 personer som saknas.

En av dem är Zaharie Ahmad Shah, mannen som flög planet. Han har beskrivits som en flygnörd, helt insnöad på sitt arbete med över 18 000 flygtimmar.

Personen som satt bredvid, den yngre styrmannen Fariq Ab Hamid, 27, hade inte hållit på lika länge, men var fortfarande rutinerad.

Förstod ingenting

Det var de två som satt i cockpiten när MH370 plötsligt försvann från radarn en timme in i flygningen. Det sista piloterna sa var "Alright, det är uppfattat".

Sedan blev det tyst. Ett plan och 239 passagerade försvann.

En av människorna på planet var 39-åriga Paul Weeks från Nya Zeeland. Han hade precis fått ett jobb i en gruva i Mongoliet. På väg mot Mongoliet reste han med Malasyia Airlines flight 370.

– Det jobbigaste är att vakna varje dag och titta på nyheterna efter svar, men inte få några. Det är ingen från Malaysia som ringer och säger att de har hittat något, säger hans fru till CNN.

Åkte till Malaysia för att ställa ut tavlor

Flera hundra mil bort, i Peking, sitter Hu Xianguan och väntar desperat på nyheter om hennes man, Mao Tugui. De pratade senast i början på mars, när Mao var på väg till Malaysia för att ställa ut tavlor. När han skulle åka hem bokade han flighten MH370.

I samma land sitter också Huang Lu, en lärare som har förlorat sin bästa vän Huang Yi. En 30-årig kvinna som befann sig på planet med 19 kollegor när det försvann.

– Jag hoppas på ett mirakel. Hon måste komma tillbaka, säger Huang Lu till CNN.

"Informationen leder ingenstans"

Chandrika Sharma var också på planet. Hon var på väg till Mongoliet för en jobbkonferens om mat. Hennes make, K.S Narendran, orkar inte åka till Malaysia utan stannar i Kina och förlitar sig på presskonferenser.

– Än så länge har ingen information lett någonstans, säger han.

Patrick Francis Gomes, en man som arbetade med att inspektera insidan av flygplan, satt även han på olycksflyget.

– Jag förstår fortfarande inte vad som har hänt. Jag kan bara säga att min pappa är en tystlåten person, men tycker samtidigt om att skämta, säger dottern Nikki Gomes, till CNN.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Försvunna planet MH370