Nyheter

Modeprofil lämnade barnbarn i stekhet bil

Av: 

Jenny Agö

NYHETER

Den välkända modeprofilen lämnade sitt barnbarn i bilen – under en av sommarens varmaste dagar.

Nu misstänks hon för brott.

– Hon tyckte inte att hon hade gjort något fel, säger polisassistent Ema Stävberg som krossade bilrutan för att få ut flickan.

Molnfri himmel och 28 grader varmt. En flicka i treårsåldern sitter i passagerarsätet på en bil som står parkerad i solen på Kungsgatan, enligt vittnen sedan minst en halvtimme.

Efter tips från allmänheten kallas flera polispatruller och ambulans till platsen. Först på plats är polisassistent Ema Stävberg och hennes kollega.

– Jag bankar på rutan och skriker men kan inte få kontakt med henne och kan inte se att hon andas. Jag är rädd att hon har avlidit eller är medvetslös och inser att vi måste ta oss in så fort som möjligt, säger hon.

Svettig och medtagen

De krossar rutan där bak, utan att flickan vaknar och utan att få upp dörren. Ema krossar då i stället framrutan och tar sig in i den enligt polisen mycket varma bilen.

– Flickan vaknar till lite grann när hon får glassplitter på sig. Hon är jättesvettig, jätteröd i ansiktet och jag upplever henne som medtagen av värmen, säger Ema Stävberg.

Flickan förs till den svala polisbussen och hennes mormor, en känd profil i Stockholms modevärld, kommer till platsen.

”Överdrivet”

– Där och då hade vi inte samma syn på huruvida det är lämpligt att lämna en treåring i en bil i gassande sol. Hon tyckte det var överdrivet och mest synd om barnet att hon fick glassplitter på sig, säger Ema Stävberg.

Efter att ambulanspersonal undersökt flickan konstaterades att hon var frisk nog att lämna platsen tillsammans med sin mormor. En förundersökning om brott har inletts och mormodern är nu misstänkt för framkallande av fara för annan.

Aftonbladet har försökt nå den nu brottsmisstänkta mormodern, men hon ville i går inte ge några kommentarer.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: