Här är föräldrarnas hemfilm med Maria, 4

avAndreas Söderlund

Familjen: Hon är från Bulgarien

1 av 7

Här är bilderna som påstås bevisa att Maria, 4, varit hos det nu gripna paret i flera år.

Familjen slåss nu för att få behålla flickan.

– Vi blev galna, vi förstod inte vad som hände. Polisen kom på natten och tog barnet, säger en kvinna som presenterar sig som den gripna kvinnans syster,  enligt Sky News.

När polisen gjorde ett tillslag mot romer i Grekland hittade de droger, vapen – och fyraåriga Maria.

Eftersom flickan inte var lik de som påstod sig vara hennes föräldrar fattade polisen misstankar. De genomförde ett dna-test som visade att de inte var släkt över huvud taget.

Familjen: Polisen tog henne

De som påstår sig vara hennes föräldrar är nu gripna misstänka för kidnappning. Interpol är inkopplade för att leta efter flickans biologiska föräldrar.

Nu går familjemedlemmarna ut i grekisk tv och försvarar paret.

– Vi blev galna, vi förstod inte vad som hände. Polisen kom på natten och tog barnet, säger säger en kvinna som presenteras sig som den gripna kvinnans syster, till grekisk tv enligt SkyNews.

Enligt polisen har de påstådda föräldrarna kommit med flera olika förklaringar till varför flickan är hos dem. Förklaringarna talar, enligt polisen, emot varandra och var en orsak till att de blev misstänksamma från början.

Film där flickan dansar

Men sedan föräldrarna gripits har nu familjen genom sin advokat förklarat allting med att en kvinna gett barnet till dem.

– Vi talar om en kvinna som inte kunde uppfostra det här barnet och som gav det till paret 2009 via en tredje part kort efter födseln, säger advokaten Marietta Palavra till nyhetsbyrån AFP.

– Det har inte förekommit någon kidnappning, inget rån, ingen människohandel, tillägger hennes kollega Konstantinos Katsavos som också företräder paret.

Systern ger samma förklaring.

– Hennes mamma kom och sa att hon inte kunde uppfostra henne. Hon hade inte pengarna och flickan kunde dö. Hon hade bara socker och vatten. Hon var från Bulgarien, säger den gripna kvinnans syster till grekisk tv.

Familjen visade samtidigt upp ett videoklipp som de säger att visar Maria när hon var 1,5 år. Där syns en liten flicka som dansar runt, runt – medan en kvinna som beskrivs som den gripna påstådda föräldern hejar på.

Bilder börjar nu också spridas från de kvarter där flickan hittades. Det är ett fattigt område med slitna baracker, en lösspringande hund och kläder som ligger uppslängda på staket.

5000 samtal om flickan

Efter att nyheten om Maria spred sig över världen har välgörenhetsorganisationen "The smile of the child", som nu tar hand om henne, tagit emot över 5 000 samtal från föräldrar som letar efter sina barn, skriver Reuters. Men ännu finns det inga spår efter hennes biologiska föräldrar.

– Vi letar alltid efter försvunna barn. I det här fallet letar vi efter motsatsen: de biologiska, naturliga föräldrarna. Det här saknar motstycke, säger lokale polischefen Vasilis Halastis till grekisk tv, enligt Reuters.

Grekisk polis misstänker att föräldrarna är involverade i internationell trafficking med barn. Paret ska ha registrerat sex barn under bara tio månader, skriver Reuters.