Fler anhållna på Öland

Misstänks ha kidnappat 13-årig flicka

Kidnappningshärvan på Öland växer.

Ytterligare två män har anhållits misstänkta för att vara inblandade i kidnappningsförsöket av en 13-årig flicka.

– Ärendet är familjerelaterat, skriver Lina Isaksson-Funke, informationsansvarig på Kalmarpolisen i ett pressmeddelande.

I dag har ytterligare två män anhållits misstänkta för inblandning i bortförandet av en 13-årig flicka på Öland. Männen, födda 1958 och 1994, anhölls under måndagskvällen. Polisen är mycket förtegen om deras inblandning i fallet men bekräftar att ärendet är familjerelaterat.

– Vi kan inte lämna mer information om det här just nu. Det är en häktningsförhandling i eftermiddag och då kan vi möjligtvis säga något mer, säger Lina Isaksson-Funke.

Fördes bort i bil

Det var i fredags, strax efter lunch, som den 13-åriga flickan fördes bort i en bil utanför Skansenskolan i Mörbylånga. Polisen satte genast i gång en stor insats och spärrade bland annat av Ölandsbron i ett försök att stoppa de misstänkta kidnapparna. Ett par timmar senare kontaktade en 51-årig man polisen i Norrköping och berättade var flickan fanns. I samband med det anhölls mannen misstänkt för olaga frihetsberövande.

Är släkt med varandra

I dag kunde polisen dessutom bekräfta att 51-åringen och den 13-åriga flickan är släkt med varandra. De tre männen misstänks för olaga frihetsberövande alternativt medhjälp till olaga frihetsberövande.

Publisert: