Starka reaktionerna mot partiet – efter ”blodig” tårta

NYHETER

På alla hjärtans dag firade Nya Koalitionssamlingen, ett nytt parti, dagen med tårta. Bilden på tårtan har väckt avsky hos vissa då den såg ut som en blodig Sverigeflagga – vilket inte var meningen, skriver Kvällsposten.

– När vi tagit fram tårtan var det för sent att göra något åt det, säger partiledaren Hussam Alkoblawi till Aftonbladet.

Nya Koalitionssamlingen är ett nytt parti som bildats i Malmö. Deras hjärtefråga är att förbättra Sveriges arbete med integration. På alla hjärtans dag åt de tårta och på sin Facebooksida delade de med sig av en bild på när de samlades runt bakverket. Anblicken av den hjärteformade tårtan, med svenska flaggans färger, fick flera att reagera.

”Hur faen tänkte ni där med tårtan?!” och ”Smaklösheten symboliserar väl er ståndpunkt är jag rädd för. Skandal”, är två av kommentarerna gällande tårtan. Anledningen till de upprörda kommentarerna är att det ser ut att rinna blod från den – vilket inte var uppsåtligt.

– Olyckligtvis var det för mycket jordgubbsylt i fyllningen. När vi tagit fram tårtan var det för sent att göra något åt det. Vi hade inte tänkt att det här skulle uppfattas som något negativt då syftet var positivt, säger partiledaren Hussam Alkoblawi och fortsätter:

– Att vi hade en hjärteformad tårta med svenska flaggan på var för att sända ett kärleksfullt budskap till alla medborgare i landet. Vi tänkte fira på ett sätt som visade vår kärlek och lojalitet till Sverige.

På tårtan stod även ett budskap i form texten: ”Hemma är inte där du föds, utan där ditt hjärta finns”.

– Det var det vi ville försöka förmedla, att nu finns vi här och våra hjärtan finns här.

Foto: Nya Koalitionssamlingen/Facebook
Här skär de upp tårtan på alla hjärtans dag.

”Olyckligt att det blev uppfattat så”

Partiet bildades för att de vill ”ge tillbaka till Sverige” menar han.

– Vi tycker att vi har fått mycket av landet. Vi vill verkligen bidra till att hjälpa till med att försöka åstadkomma integration. Vi har sett hur många försökt men inte lyckats. Vi finns inte till för att motarbeta någon eller konkurrera med någon, utan vi vill bidra till att hjälpa att bygga upp samhället. Så det var olyckligt att det blev uppfattat på det sättet, då syftet var det helt motsatta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sverige