Nyheter

Juholt ska försöka övertyga sitt parti

Av: 

Mikael Stengård

Sebastian Chaaban

NYHETER

Håller tal till förtroenderådet klockan 11 – Aftonbladet sänder direkt

Håkan Juholts förtroendekris tycks aldrig blåsa över.

I dag ska han försöka övertyga de 120 ombuden från Socialdemokraternas alla partidistrikt att han är rätt person att fortsätta leda partiet.

Aftonbladet sänder talet live klockan 11.

I dag samlas 120 ombud från Socialdemokraternas alla partidistrikt vid Stockholms universitet för att delta i det viktiga förtroenderådet. Syftet är att ombuden ska diskutera partiets politik, men fokus kommer i stället att ligga på partiledaren Håkan Juholts kris.

I en Sifoundersökning som Svenska Dagbladet presenterar i dag framgår det att 37 procent av S-väljarna vill att Juholt avgår. Det är en ökning med 9 procentenheter på knappt två månader.

"Situationen har försämrats"

Den S-märkta professorn Ulf Bjereld anser att den senaste månaden inte varit framgångsrik för Juholt, trots partiledarens ”förlåt-turné genom Sverige. Bjereld pekar på otydliga uttalanden och brist på öppet stöd från bland andra Thomas Östros.

– Situationen har försämrats under den här månaden och det gör att partiets tålamod tryter, säger Bjereld till Svd.

Jämtin ledde hemlig grupp

I går avslöjade Aftonbladet att partisekreteraren Carin Jämtin planerade för sin partiledares avgång när det blåste som hårdast kring Juholt i samband med ersättningsaffären kring hans hyresrätt i Västertorp i Stockholm. Jämtin ledde en hemlig grupp som skulle se till att ett partiledarbyte skulle gå så smidigt som möjligt.

Men Carin Jämtin själv förnekar uppgifterna.

– Det stämmer inte, det är något som jag tar extremt avstånd ifrån. Det stämmer inte helt enkelt, sa partisekreteraren när hon under lördagsmorgonen deltog i Nyhetsmorgon på TV4.

"Han får stå för sina egna ord"

Carin Jämtin kommenterade även den senaste tiden turbulens kring Håkan Juholt, då förre näringsminister Björn Rosengren sa på en bandinspelning att ”Juholt måste ju gå,”

– Han får står för sina egna ord. Det bästa vore om man pratar om socialdemokratisk politik, säger Carin Jämtin i TV4 Nyhetsmorgon.

Partisekreteraren uttryckte sitt starka stöd för Håkan Juholt och berättade att partiet nu vill komma ut och prata om sin politik och de förslag de har.

Juholts tal sänds direkt klockan 11 på aftonbladet.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter