Kina

Halv miljon troll anställda av Kina

Av: 

Nina Svanberg

NYHETER

Läckta dokument visar hur de betalar för att nättrolla

Så många som en halv miljon personer avlönas av Kinas regim för att sabotera på olika nätforum, enligt ny läcka. Bland annat uppmanas trollen att tala illa om USA och hylla Kinas kommunistledare.

Kinesisk press rapporterar om en mängd läckta mejl som avslöjar att Kinas regim har minst en halv miljon anställda nät-troll. Uppgifterna kommer från en anonym hackare som ska ha hackat sig in på Kinas informationsavdelning och därefter postat deras mejlkonversationer, rapporterar bland andra Epoch Time.

Uppdrag: Klanka ned på USA

I mejlen till de betalda trollen ska det bland stå att de bör nät-attackera folk som kräver demokrati och istället hylla de kinesiska kommunistledarna. Målet för kommentarerna har varit att kritisera USA och att framställa Kina i bättre dager.Mejlen innehåller även detaljer om hur propagandakontoret styr och kontrollerar sin 50 cents-armé. Bland annat ska trollen mejla sina internetposter med länkar för att få betalt.

Kinas 50 cents-armé består av en grupp internetkommentatörer som får just 50 cent för varje fejkkommentar de lämnar på nyhetsartiklar och i sociala medier.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud till någon du tycker om - välj bukett och beställ här.

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kina

Internet