17 skadade i spårvagnskrock

Minst 17 personer har skadats i en olycka mellan en buss och en spårvagn i Göteborg.

En man i 20-årsåldern fick livshotande skador.

– Hela vagnen skakade till när vi körde in i bussen, säger passageraren Christian Palmros.

Minst 16 personer är förda till sjukhus efter krocken mellan en spårvagn och en buss utanför SKF:s huvudentré på Artillerigatan i Göteborg.

Bussen intryckt

– När vi kom förbi SKF så skakade hela vagnen till. Jag tänkte först att vi kört in i en människa, men sedan såg jag att det var en buss. Hela baksidan på bussen var intryckt, säger Christian Palmros som färdades i spårvagnen.

På platsen hade diesel flutit ut från den påkörda bussen och ett intensivt arbete pågick under en tid bland sjukvårdspersonal och brandmän för att få ut personer som fastnat i bussen.

Emma Persson, 27, jobbar på en gymkedja som ligger precis intill spårvagnsspåret.
– Vi såg i ögonvrån hur det small med en väldig kraft. Bussen stod stilla när spårvagnen kom i hög fart och körde in i den. Vi blev väldigt chockade och folk yrade omkring här utanför. En obehaglig upplevelse så klart.

Livshotande skador

Vid Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour uppger man att 16 personer kommit in för att få behandling.

– Det enda jag kan bekräfta är att en man i 20-årsåldern har livshotande skador, säger Stefan Sarajärvi, presstalesperson vid Sahlgrenska.

Under kvällen ska läget för mannen ha stabiliserats men skadorna betecknades fortfarande som allvarliga, enligt Göteborgs-Posten.

Ytterligare en man, i 30-årsåldern, ska vara ”allvarligt skadad”. I övrigt ska 15 patienter ha lindriga skador, enligt presstjänsten.

Polisen fick larm om olyckan klockan 14.48 och det har sedan dess varit stopp på spårvagnslinjerna sex, sju och elva.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN