Nyheter

Flera åldringsrån i Uppsala

Av: 

Clara Jansson

NYHETER

En våg av brutala åldringsrån sveper över Uppsala.

– Äldre personer bör vara vaksamma, säger Lisa Sannervik på polisen.

En markant ökning av åldringsbrott i området Luthagen i centrala Uppsala har anmälts till polisen den senaste tiden. Nu vill polisen varna äldre och uppmanar dem att inte öppna dörren för främmande människor.

Sedan mitten av december har polisen fått in en serie anmälningar av åldringsbrott i de centrala delarna av studentstaden.

Tillvägagångssättet har skiljt sig från gång till gång men brotten har skett vid ungefär samma tidpunkt i området Luthagen. De som råkat ut för den ensamme gärningsmannen har i samtliga fall varit kvinnor mellan 80 och 90 år.

– Vid ett tillfälle drabbades en kvinna i sitt hem när hon satt och tittade på tv, plötsligt märkte hon att någon släckte alla lampor i lägenheten. Hon blev sedan attackerad av en man och insläpad i en klädkammare, säger Lisa Sannervik på polisen i Uppsala.

Gärningsmannen har stulit pengar från kvinnorna och polisen vädjar nu till allmänheten att höra av sig om de sett eller hört något om fallen. De vill även varna äldre personer som är bosatta i området.

– Vi har inte fått fast gärningsmannen än och äldre personer bör vara vaksamma. Framförallt ska de inte släppa in någon de inte känner i lägenheten, säger Lisa Sannervik till Aftonbladets Brottscentralen.

Publisert: