Knivattacken mot småbarnsmamman i hissen

Sprättade upp kvinna i hiss - nu åtalas tre män

Av: 

Hanna Aler Sjöqvist

NYHETER

Polisen berättar: ”Ingen slumpartad attack”

Det var i maj som en 26-årig småbarnsmamma blev brutalt attackerad i en hiss på Vita Liljans väg i Bredäng.

Kvinnan höll på att mista livet och levde länge i ovisshet om vad som hänt henne.

Efter att Brottscentralen visat övervakningsfilmer från händelsen tog utredningen fart.

I dag åtalas tre män vid Södertörns tingsrätt.

– Vi har en ganska klar bild av vad som hänt tack vare tipsen från allmänheten, säger Magnus Sohlén utredare vid söderortspolisen.

Det var den 22 maj som en 26-årig kvinna blev brutalt och oprovocerat attackerad med kniv av en okänd man på Vita liljans väg i Bredäng. Kvinnan var på väg hem från jobbet när hon blev nedhuggen av mannen som tagit rygg på henne in i bostaden. Hon blev bland annat skuren i magen så att tarmpaketet ramlade ut och i åtalet framgår att kvinnan hade en överhängande risk att dö. Att hon överlevde beskrev polisen som ett mirakel.

Man stod länge still i utredningen och vände sig till Brottscentralens tittare med övervakningsfilmer från platsen för att få in nya tips.

Visade hur hon blev förföljd

På polisens filmer ser man hur en man följer efter kvinnan in i huset och han lämnar en stund senare också byggnaden. Han kunde snart pekas ut som gärningsmannen.

Några veckor senare kunde ytterligare filmer visas där man ser hur en annan man dagen efter dådet försöker använda kvinnans bankomatkort. Polisen släppte också filmer där två män, den misstänkte gärningsmannen och ytterligare en man, några dagar innan attacken försöker ta sig in med kvinnan i hennes hus. Mängder av tips kom in och bilden av vad som hänt klarnade för polisen.

Men man vill inte gå in på om kvinnan haft någon relation till männen.

– Det är ingen slump att just hon blev attackerad. Men vi vill inte gå in på detaljer, säger Magnus Sohlén.

Ska vara beställningsjobb

Den man i 35-årsåldern som åtalas för anstiftan till grov misshandel ska enligt åklagaren ha lejt en man i 25-årsåldern att mörda kvinnan. Den tredje åtalade, mannen som på polisens filmer ska ha försökt ta ut pengar på kvinnans kort, anklagas för medhjälp till grov misshandel.

Hör polisen Magnus Sohlén berätta om mer fallet i kvällens Brottscentralen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Knivattacken mot småbarnsmamman i hissen