Polisinsats efter skottlossning

NYHETER

Ett stort polispådrag larmades i morse till byn Ullatti utanför Gällivare efter en skottlossning.

Den misstänkta gärningsmannens hus spärrades av och mannen greps strax efter lunch. 

Enligt polisen avlossade mannen som är i 50-årsåldern ett skott mot en villa i byn Ullatti tidigt i morse. Personerna som befann sig i huset klarade sig oskadda. Efter skottlossningen försvann mannen från platsen och tog sig hem.

Greps efter förhandling

Larmet om skottlossningen kom till polisen strax efter 05-tiden och den första polispatrullen var på plats vid 06-tiden.

– Det är stora avstånd här uppe. Sen har de fryst läget i och med att det var vapen inblandat, säger Tomas Schäufele, länsvakthavande vid Norrbottenspolisen.

Mannens bostad och ett område runt om spärrades av. Insatspolis och förhandlare beordrades till Ullatti. Vid elva-tiden i förmiddags fick förhandlarna kontakt med mannen. Och efter en timmes förhandling kunde mannen gripas. Mannen är nu misstänkt för försök till grov misshandel.

Oklart motiv

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och han är enligt polisen bekant med personerna som är bosatta i den beskjutna villan.

– Det är ju så i det här mindre byarna, alla känner alla. Men vad som är orsaken vet vi inte i nuläget, säger Schäufele.

Under eftermiddagen kommer polisen att förhöra den misstänkta gärningsmannen samt personerna som utsattes för skottlossningen. En husrannsakan kommer även att genomföras för att leta reda på vapnet som användes vid skottlossningen.