Hotellboom i Malmö

NYHETER

Rekordmånga övernattar - nu ska behovet mötas

1 av 2 | Foto: Även på Carlsgatan 10 planeras ett hotell.

Malmös hotell är överfulla. Inga nya hotell har byggts på över tio år och nu väntar byggboom för att hinna ikapp.

- Etableringen släpar efter, det behövs många fler hotellrum i Malmö, säger Elisabet Corengia, pressansvarig på Malmö turism.

Flera hotellprojekt planeras nu för att möta det växande behovet.

Hotellkedjan Accome och fastighetsägaren Diligentia är i full gång med att förvandla det gamla Teliahuset på Kaptensgatan till lägenhetshotell.

Accomes vd Johan Göthberg är mycket entusiastisk över utvecklingen i Öresundregionen och avslöjar att företaget även har planer på att öppna hotell i Lund och Köpenhamn.

- Vårt hotell på Norra Skolgatan i Malmö är i princip alltid fullt, och det råder ingen tvekan om att det finns plats för många fler hotell i regionen, säger Göthberg.

Svårt hitta lediga rum

Det tycker även byggherren Midroc och hotellkedjan Rezidor Hotel Group, som planerar ett nytt hotellbygge i Västra Hamnen.

Park Inn, som hotellet ska heta, blir ett sju våningar högt 220-rumshotell. Även NCC hyser planer på ett nytt hotell vid Triangeln.

Och hotellen behövs, periodvis har det varit mycket svårt att hitta ett ledigt rum i Malmö det senaste året.

- Antalet hotellövernattningar har slagit rekord två år i rad och det finns anledning att tro att även 2007 blir ett rekordår, säger Elisabet Corengia, pressansvarig på Malmö turism.

Glädjefnatt

Inom Malmös turistnäring råder just nu rena glädjefnattet, alla kurvor pekar uppåt.

- Vi har haft en fin utveckling under många år, med mycket högt kapacitetsutnyttjande. Tidvis har uppemot 90 procent av stans hotellrum varit belagda och det är helt fantastiskt, säger Corengia.