Drogad busschaufför åtalas för vansinnesfärd

avSusanna Vidlund

NYHETER

Misstänkt för grovt rattfylleri och narkotikabrott

Foto: POLISEN
Tre paket med opium hittades i busschaufförens byxficka.

Vansinnesfärden gick genom centrala Borås.

Till slut stoppades bilisten av polisen.

Det visade sig att mannen som var knarkpåverkad var busschaufför, på väg till jobbet.

Den 57-årige mannen hade rökt opium. Sedan satte han sig i bilen för att köra till sitt jobb på Borås Lokaltrafik, skriver Borås tidning.

Det blev en galen färd där mannen bland annat lyckades körda alldeles för fort, köra halvvägs uppe på trottoaren och vingla över i mötande körfält, trots mötande trafik.

Till slut fick polisen stopp på ekipaget.

Knark och sprutor

Då visade det sig inte bara att mannen var busschaufför. Han hade också tre paket med totalt 15,6 gram opium i byxfickan. Enligt åklagaren planerade mannen att sälja narkotikan.

I bilen hittades även en namnförteckning som misstänks vara en försäljningslista. I lägenheten hittade polisen dessutom kanyler, sprutor, en våg samt ett gasolkök som man tror kan ha använts i samband med opiummissbruk.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och narkotikabrott. Hans körkort har dessutom dragits in och han är avstängd från sitt jobb.

Mannen har i polisförhör nekat till grovt rattfylleri, men har erkänt att narkotikainnehavet som han uppger att han hämtat för en annan persons räkning och sedan glömt i fickan. Han erkänner också att han använt opium men trodde att han kunde köra dagen efter, skriver Borås tidning.