Kraftig explosion i nattklubb

NYHETER

Entrén till Slagthuset söndersliten

Foto: patrick persson
Entrén till Malmös största nattklubb, Slagthuset, sprängdes bort i morse.

En våldsam explosion slet sönder entrén till Malmös största nattklubb, Slagthuset, mitt i staden.

Lokalen var tom och ingen människa skadades.

De materiella skadorna blev omfattande.

– Förödelsen är stor där men vad som smällt vi inte än, säger Stig Möller vid centraljouren hos Malmöpolisen.

Den kraftiga smällen hördes över Malmös centrala delar strax efter klockan halv tre natten till måndagen. Slagthuset ligger vid Jörgen Kocksgatan.

– Vi har inlett en brottsplatsundersökning, men det är för tidigt att säga något om vem eller vad som ligger bakom explosionen, säger vakthavande kommissarien vid Skånepolisen Martin Carlsson.

Extra bevakning

Vakterna vid en entrén på Slagthuset hade blivit utsatta för hot under helgen, bekräftar Malmöpolisens yttre befäl på explosionsplatsen, Andy Roberts, för TT.

– Men det är för tidigt att säga om det finns något samband, säger han.

Roberts tror att någon form av sprängämnen använts och tillägger att smällen var tillräckligt kraftig för att orsaka dödsfall om den inträffat medan nattklubben var öppen.

– Det var någon form av incident i helgen vid Slagthuset, säger kriminalkommissarien Stig Möller vid centraljouren hos Malmöpolisen till TT.

– De har därför haft extra bevakning när nattklubben varit öppen.

Möller hade tidigt i på måndagsmorgonen inga exakta uppgifter om händelsen men utesluter inte att något gäst blivit avvisad eller inte blivit insläppt.

– Tekniker är på platsen och vi talar med folk i ett hotell som ligger intill. Förmodligen behöver vi inkalla fler poliser under natten.

Inget vittne har, vad polisen känner till hittills, sett några gärningsmän. Det finns övervakningskameror i lokalerna och bilderna därifrån ska granskas av polisen.

TT